SRBIN JEDNIM POTEZOM POSTAO HIT U EVROPI, NAVIJAČI MU POSVETILI PESMU, ZVEZDA I PARTIZAN GA DOBRO UPAMTILI! Debitovao za reprezentaciju, bio najbolji strelac Superlige, a sada ponovo rešeta!
Profimedia

Preko Surdulice, noćne more Crvene zvezde i Partizana, najboljeg strelca Superlige do dresa reprezentacije Srbije i odlaska u Dansku gde je već postao miljenik navijača. Milan Makarić (26) sigurno da će 2021. godinu pamtiti po lepom.

ALBANCI HTELI DA GA UBIJU, ZVALI SU GA "SRPSKI KASILJAS", OŽENIO ĆERKU ZVEZDINE LEGENDE! Gde je nestao čuveni golman crveno-belih i velika nada srpskog fudbala? (VIDEO)

Čitava Evropa pričala je o njegovom potezu kada je odgovorio na provokaciju Danskog fudbalera. O tome, ali i njegovom eventualnom dolasku u Crvenu zvezdu ili Partizan, Radniku kao "penicilinu" za šampiona Srbije... razgovarali smo u novogodišnjem intervjuu sa sjajnim srpskim ofanzivcem kojeg bi mogli da gledamo narednog leta na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Pokorio Srbiju, pa otišao u Dansku

SRBIN JEDNIM POTEZOM POSTAO HIT U EVROPI, NAVIJAČI MU POSVETILI PESMU, ZVEZDA I PARTIZAN GA DOBRO UPAMTILI! Debitovao za reprezentaciju, bio najbolji strelac Superlige, a sada ponovo rešeta!

Profimedia

 

Deluje da si se jako dobro snašao u novom klubu, kako bi ti sumirao prvu polusezonu u Alborgu?

- Dosta brzo sam se snasao i uklopio u ekipu, za to su zaslužni svi u klubu, od uprave kluba, stručnog štaba do saigraca, veoma lepo su me prihvatili i pomogli da se sto pre uklopim u novu sredinu. Zadovoljan sam prvom polusezonom, izborio sam se za startnu postavu, odigrao sam skoro sve utakmice i upisao nekoliko golova. Naravno očekujem mnogo više u drugoj polusezoni što se tiče ličnog učinka.

Navijači su ti već posvetili pesmu, kakav je to osećaj za tebe?

- Što se navijača tiče to je nešto što se rečima ne može opisati. Za kratko vreme doživeti tako nešto je za mene velika stvar.

Jednim potezom prodrmao čitavu Evropu

 

 

Gotovo da je čitava Evropa brujala o tvom odgovoru na provokaciju Emila Horna iz Sonderjiskea. Kako je uošte došlo do toga?

- Da, veliku pažnju je izazvala moja rekacija na tu provokaciju protivničkog igrača. To je bio trenutak, ni sam ne znam da objasnim zbog čega sam uradio tako nešto. To se dešava u žaru borbe, ali dosta pozitivnih komentara sam dobio. Čak i ljudi u klubu su bili oduševljeni, naravno i navijači.

Tvoj bivši klub Radnik je u nešto više od mesec dana uspeo da pobedi, a onda igra nerešeno sa Zvezdom. Pratiš li njihove partije i kako ti gledaš na ovakve podvige?

- Pratim, naravno. Radnik je pokazao u utakmicama protiv Zvezde da ima kvalitet, ali i oscilacije u igri. Neke utakmice protiv direktnih rivala iz donjeg dela tabele su gubili što mislim da je zbog neiskustva, veoma su mlada ekipa. Trener Đorđević je jedan od najboljih trenera u našoj ligi, siguran sam da će namestiti ekipu i da će Radnik drugu polusezonu biti konstantniji i očekujem ih u plej-ofu.

Svetsko prvenstvo kao cilj, nije nemoguć ni povratak u Srbiju

SRBIN JEDNIM POTEZOM POSTAO HIT U EVROPI, NAVIJAČI MU POSVETILI PESMU, ZVEZDA I PARTIZAN GA DOBRO UPAMTILI! Debitovao za reprezentaciju, bio najbolji strelac Superlige, a sada ponovo rešeta!

Foto: FSS

 

Zasluženo si dobio poziv od Dragana Stojkovića Piksija u reprezentaciju i zaigrao u nacionalnom dresu. Kakav je osećaj?

- Osećaj je sjajan. Kruna moje dosadašnje karijere. Zaigrati za reprezentaciju svoje zemlje je san svakog sportiste, meni se to ostvarilo i dalo podstrek za dalje. 

Vidiš li sebe na Svetskom prvenstvu naredne godine i kako generalno komentarišeš plasman Srbije na Mundijal?

- Velika je stvar što smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Imamo kvalitet i očekujem dobar rezultat. Mislim da ova reprezentacija pod palicom selektora Stojkovića može daleko dogurati na Mundijalu. Što se mene tiče mislim da Srbija na mojoj poziciji ima dva napadača koja su trenutno u neverovatnoj formi i spadaju u TOP 5 napadača sveta. Trudiću se da ponovo zadužim dres naže zemlje.

Pre tvog odlaska u Dansku bilo je priča da te žele Crvena zvezda i Partizan, da li je to tačno i da li i dalje možda ostavljaš otvorenu opciju da pojačaš neki od ta dva kluba?

- Moje ambicije posle odlične sezone su bile vezane za inostranstvo. Mislim da sam napravio pravi potez odlaskom u Dansku. Izabrao sam klub gde mogu da napredujem i igram, a što se tiče neke budućnosti i naša dva najveća kluba to se nikad ne zna. Trenutno sam zadovoljan u Aalborgu, pa ćemo videti šta nosi budućnost.

Kakvi su tvoji dalji planovi i kako planiraš da provedeš predstojeće novogodišnje i božićne praznike?

- Trenutno sam na odmoru do 4. Januara, pa se vraćam u Dansku na početak priprema. Odmor i praznike ću, naravno,  provesti u krugu porodice, devojke i prijatelja.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading