JEDVA OSTAO ŽIV, VRATIO SE U SRPSKI FUDBAL, A SADA JE PONOVO POSTAO JUNAK! Bivšeg fudbalera Partizana pamte po svađi sa navijačima, a sada je postigao gol posle 510 dana (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kao bomba odjeknula je vest da se Nikola Ninković vraća u srpski fudbal. Nekadašnji fudbaler Partizana pre nekoliko meseci potpisao je ugovor sa Proleterom iz Novog Sada i praktično označio novi početak svoje karijere.

BIO JE PUTINOV MILJENIK, OBOŽAVA SRBE, NIJE IMAO DA PLATI STRUJU! Gde je sada "ruska zver", čovek koji je od rešetanja u Engleskoj stigao do treće lige? (FOTO)

Zašto novi početak? Pa, jednostavno, popularni Džigi pre nešto više od godinu dana doživeo je stravičnu saobraćajnu nesreću u Hrvatskoj dok je još uvek igrao za Askoli. Lekari su se borili za njegov život, a na kraju Ninković je iz svega izašao kao pobednik.

Novi početak posle nesreće

JEDVA OSTAO ŽIV, VRATIO SE U SRPSKI FUDBAL, A SADA JE PONOVO POSTAO JUNAK! Bivšeg fudbalera Partizana pamte po svađi sa navijačima, a sada je postigao gol posle 510 dana (VIDEO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Pravo je čudo da je iz svega izašao bez većih posledica, ali činjenica da je više od 15 meseci bio van terena naterala ga je da promeni planove, to ga je i dovelo nazad u srpski fudbal.

- Lekari su bili zapanjeni sa dve stvari. Prvo, nisu znali kako sam ostao živ, jer se u takvim situacija gine. I drugo, da nikakve ozbiljnije posledice nisam imao. Sem jezika, koji su mi spasili operacijom, ništa drugo... To sa jezikom nije bilo nimalo naivno, postojala je mogućnost da ga amputiraju jer sam ga pregrizao blizu glavnog nerva, a onda više ne bih mogao da govorim. Plus hematomi i masnice. Sad kad pogledam... Kad vratim film... Samo Bog me je spasio - rekao je Ninković za "Kurir".

Svađa sa navijačima, pa umalo transfer u Napoli

JEDVA OSTAO ŽIV, VRATIO SE U SRPSKI FUDBAL, A SADA JE PONOVO POSTAO JUNAK! Bivšeg fudbalera Partizana pamte po svađi sa navijačima, a sada je postigao gol posle 510 dana (VIDEO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ninković je uvek bio poznat kao prilično temperamentan fudbaler. O tome govori i njegov sukob sa navijačima Partizana koji je trajao neko vreme.

CEO TIM ZVEZDE GA TRAŽIO PO KAFANAMA U KRUŠEVCU, STAVIO RONALDA "U DŽEP" Gde je nestao najpoznatiji pijanac srpskog fudbala i čovek koji je ojadio crveno-bele za skoro 1.000.000 evra?

Džigiju su smetale uvrede koje su mu upućavali "partizanovci" sa tribina, pa im nije ostao dužan i putem Instagrama objasnio svoju verziju priče.

Njegov snimak postao je viralan na društvenim mrežama. Dok su ga pojedini podržavali, drugi su bili protiv njega. Dete Partizana napustilo je Humsku posle 121 utakmice za voljeni klub i prešlo u redove Kjeva 2016. godine.

-  Bilo je vreme da odem, jer je nastao veliki pritisak. Počela su neslaganja, stvorila se negativna atmosfera oko mene u javnosti, što zbog nekih mojih grešaka, što zbog nekih stvari koje ne bih baš pripisao sebi… Uglavnom, ne bi bilo dobro da sam ostao. Bio sam nervozan i želeo sam da odem po svaku cenu, iako u tom momentu nisam izgradio neku zavidnu karijeru u Srbiji i Partizanu.

Tada počinje Nikolina turneja po Italiji. Nosio je dresove pomenutog Kjeva, a onda Đenove, Empolija i na kraju Askolija u kom je igrao najbolji fudbal u karijeri.

Skoro pa dabl-dabl učinak u sezoni 2019/2020 (po 9 golova i asistencija) bili su i više nego dovoljni da se za Ninkovića zainteresuje Napoli. Međutim, tada se desila pomenuta nesreća i sve se promenilo.

Povratak posle 15 meseci i gol nakon 510 dana

Istina, jeste vidljiva promena na Ninkoviću nakon povratka na teren, nabacio je nekoliko kilograma, ali se polako vraća u prepoznatljivu formu. Džigi je posle 15 meseci ponovo u srpskom fudbalu, u ekipi Proletera.

Nakon napornih treninga po prvi put je bio u startnoj postavi u poslednjem jesenjem meču protiv Radničkog iz Niša i to krunisao na sjajan način.

Postigao je gol u 5. minutu i nakon toga se rasplakao. Videlo se koliko je ovo nedostajalo Džigiju, taj osećaj, radost i fudbal pre svega.

Kao što je i sam rekao: "Sam Bog ga je pogledao"...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading