HRVATI NAM GLEDAJU U LEĐA Piksijevi "orlovi" baš visoko kotirani na listi najskupljih svetskih selekcija
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Kataru biti među 15 najskupljih selekcija. Piksijevi "orlovi" su fenomenalnim igrama u kvalifikacijama i velikom pobedom u Lisabonu značajno sebi digli cenu, a veruje se da će uskoro mnogi od njih napraviti ogromne transfere koji će im još više povećati tržišnu vrednost.

 

Ako je verovati poslednjim podacima popularnog „Transfermarkta“ koji se bavi cenama igrača i klubova, naša reprezentacija ima vrednost od 324 miliona evra, što je više nego što vrede igrači Hrvatske (316 miliona). Samim tim što je reprezentacija vrednija od vicešampiona sveta može se zaključiti da imamo najskuplju reprezentaciju u regionu.

Prvo mesto na planeti zauzima Engleska, čija se vrednost igrača procenjuje na 1.23 milijarde evra. U prvih pet još spadaju redom: Francuska, Brazil, Portugal, Argentina. Ukoliko bi gledali samo evropske države, nalazimo se na izvanrednom devetom mestu. U tom slučaju, ispred nas se nalaze još Španija,  Holandija, Italija, Nemačka i Belgija.

Najviše koji dobrinosi ovoj ukupnoj vrednoti tima jeste Sergej Milinović-Savić sa vrednošću od 70 miliona evra, a iza njega se nalaze Dušan Vlahović (50 miliona evra), Nikola Milenković (25 miliona), Luka Jović (20 miliona) i Aleksandar Mitrović (16 miliona).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading