ŠVAJCARCI SU HTELI DA OTMU SRBINA! Bio je blizu prelaska u Partizan, navija za Zvezdu, oca mu povezali sa Miloševićem!
EPA

Fudbalski reprezentativac Srbije Miloš Veljković po drugi put se plasirao na Svetsko prvenstvo pa će naredne godine nositi dres "orlova" u Katara.

Međutim, sve je moglo da bude drugačije da su ga Švajcarci ubedili da igra za njihovu selekciju. To je priznao i Milošev otac, Slobodan Veljković.

- Miloš je na nekom turniru sreo dečaka iz Srbije i on ga je pitao da li bi igrao za Srbiju. Moj sin je rekao da bi, a ovaj dečak je to preneo ljudima u Savezu. Zvali su nas, ponudili nam da Miloš obuče dres "orlova" i on je pristao. Oduševljen je, njemu je najveća čast da igra za Srbiju, zna da je to njegova zemlja. Pokušali su kasnije neki menadžeri da ga ubede da igra za prvi tim Švajcarske. Govorili su mu da oni mogu sve da srede, da je tamo veća disciplina, da će češće igrati na velikim takmičenjima. Međutim, nije hteo ni da čuje - objašnjava Slobodan Veljković za "Informer".

ŠVAJCARCI SU HTELI DA OTMU SRBINA! Bio je blizu prelaska u Partizan, navija za Zvezdu, oca mu povezali sa Miloševićem!

EPA

 

Štoper Verdera nikada nije krio da navija za Crvenu zvezdu, baš kao i otac, iako ga je Partizan želeo u više navrata.

 - Ja sam navijač Crvene zvezde, pa je i Miloš kao dečak navijao za Zvezdu. I danas mu je to omiljeni srpski klub. Ne bih imao ništa protiv da jednom zaigra negde u Srbiji. Pogledajte, recimo, Aleksandra Dragovića. Mog sina je želeo Partizan kad je odlazio iz Engleske. Nije tu bilo konkretne ponude, više razgovori. Bilo bi lepo kad bi se što više dobrih igrača vratilo u Srbiju, da nam liga bude jača - kaže Veljković senior.

ŠVAJCARCI SU HTELI DA OTMU SRBINA! Bio je blizu prelaska u Partizan, navija za Zvezdu, oca mu povezali sa Miloševićem!

EPA

 

Veljković je nosio dres mlađih selekcija Švajcarske, ali je brzo shvatio da mu je srce bliže Srbiji.

- Miloš se rodio u Bazelu i počeo je da trenira i fudbal tamo kad je imao četiri ili pet godina. Bio je u Bazelu do šesnaeste godine, a onda ga je primetio skaut Totenhema. Pitao me je da li bih dozvolio detetu da ide u London. Premišljao sam se. Prelazak u Englesku delovao je odlično, to je kolevka fudbala, tako da sam pristao. Ne znam, možda je bilo rano - kaže stariji Veljković i dodaje:

- Već u to vreme igrao je za mlađe kategorije švajcarske reprezentacije. Kad je otišao, Bazel je dobio samo 40.000 evra trening-kompenzacije. Švajcarci su bili pomalo ljuti, pitali su se šta mu kod njih nije odgovaralo. Tadašnji trener Bazela bio je prijatelj sa ljudima iz njihovog Fudbalskog saveza i sledeće godine nisu ga zvali u reprezentaciju. Pretpostavljamo da su na taj način hteli da ga kazne - priseća se otac srpskog reprezentativca.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading