SVE JE IZNEO U JAVNOST Legendarni Dika otkrio veliku tajnu iz Lisabona
Foto: FSS

Pokorila je reprezentacije Srbije Da Luž, bacila je Portugal na kolena i naciji donela veliku radost. Svi se slažu, bolju Srbiju nismo gledali poslednjih nekoliko decenija, uostalom sama činjenica da trijumf u lisabonskoj noći zaslužuje prefiks istorijski, potvrda je kvaliteta i snage ove generacije. Niko ne krije da je "Piksimanija zavladala Srbijom", nacija ponovo veruje u "orlove". O svemu još jednom, sad iz ugla Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije i legendarnog kapitena Crvene zvezde.

- Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mondijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja - rekao je direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Srbija je u nedelju uveče u Lisabonu savladala Portugal 2:1 i direktno se plasirala na Mundijal u Kataru sledeće godine.

- Znali smo kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu pobediti Portugal. Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. I meni je posebno drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi pokazali karakter i kvalitet - rekao je Stojanović za sajt FSS.

Momci su pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč.

- Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih, ali ovo je samo jedan deo priče, epizoda. Sad je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari - zaključio je Stojanović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading