JAVNOST NE MOŽE DA VERUJE Velika fudbalska zvezda saglasna - može Mondijal na svake dve godine
EPA-EFE/PETER POWELL

Belgijanac Kevin De Brujne iznenadio je fudbalsku javnost.

Igrač Mančester Sitija je za predlog FIFA o održavanju Svetskog prvenstva na svake dve godine rekao da to nije loša ideja.

FIFA i njen šef programa globalnog razvoja fudbala Arsen Venger vode konsultacije o novom kalendaru međunarodnih takmičenja od 2024. godine, sve kako bi se Svetsko prvenstvo održavalo na svake dve godine.

Mnogo je jači front protivnika ovog predloga, brojni selektori, treneri, igrači, navijači i fudbalske organizacije, pa i UEFA.

KEJN HET-TRIKOM ODVEO ENGLESKU U KATAR Nastavlja se rat Italijana i Švajcaraca jer je Žoržinjo u 90. minutu promašio penal (VIDEO)

DOVEO IH JE NA IVICU "LUDILA" Rešili su da mu produže ugovor do 2024!

VELIKI KIKS RUMUNA Španija sa bele tačke vidi Mondijal (VIDEO)

SAŠIN PRVENAC ZA SRBIJU Mislim da nas očekuje nešto veliko

- Na početku sezone sastao sam se sa Vengerom da mi objasni šta žele da urade. Da bi se tako nešto uradilo, savezi svih zemalja, UEFA i FIFA moraju da koordiniraju. Svi moraju da rade zajedno. Ja sam insistirao na drugoj stvari, rekao sam da moraju da naprave ozbiljan period odmora za nas igrače na kraju sezone - rekao je De Brujne agenciji Belga. - Ideja sama po sebi nije loša, sve dok svi rade zajedno.

Igrač Sitija je za, ali su klubovi Premijer lige protiv...

Predsednik FIFA Đani Infantino zakazao je za 20. decembar onlajn sastanak članica Svetske kuće fudbala na kome će se ponovo razgovarati o predlogu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading