SVI ZANEMELI KADA SU GA VIDELI Ostao je i bez kose, nema koja ga muka nije snašla
Profimedia

Nemačka, Francuska, Engleska i onda 2013. kraj karijere zbog bolesti.

Ivan Klasnić je mogao mnogo više, ali...

Bolest je učinila svoje, izgleda neprepoznatljivo. Na jednoj priredbi nisu mogli da veruju da je to on kada su ga ugledali, ostao je i bez kose.

- Zarazio sam se s nekim virusom, pa mi je otpala kosa. Doktori su mi rekli da će mi se možda i vratiti, no to se ne zna.

Ono što ga je odvojilo od terena pre osam godina su bubrezi, imao je tri transplantacije.

- Da imam problema s bubrezima saznao sam 2005. godine, nakon jedne operacije, a da moram na transplantaciju saznao sam krajem 2006. Kada sam to saznao prvo sam razmišljao šta to znači za moju porodicu, a na kraju sam hteo da pokažem da je moguće igrati i sa takvim problemom.

Sa presađenim bubregom igrao je na EP 2008. godine, dao i gol i to sa drugim presađenim bubregom, jer prvi nije funkcionisao.

- Taj bubreg je proradio, ali je odjednom prestao da funkcioniše, pa sam nakon osam nedelja dobio bubreg od oca. Taj je funkcionisao devet i po godina. Poslednje četiri godine imam bubreg od jedne meni nepoznate žene koja je bila dve godine starija od mene, ali je preminula - istakao je Klasnić u intervjuu za "Večernji list".

Tu nije kraj muka.

- Kada pričam sa lekarima, oni mi kažu da medicina nije uspela u tome da jedan transplantirani bubreg radi ceo život. Ima i nekih koji su funkcionisali 25 godina, ali i ti ljudi su morali opet na transplantaciju.

Klasnić je tužio lekare Verdera zbog grešaka tokom lečenja i dobio spor.

- Taj novac meni neće vratiti moje zdravlje, ali neka to bude slučaj zbog kog će lekari po nemačkim sportskim klubovima pažljivije iščitavati nalaze sportista o kojima brinu od ovih Verderovih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading