SAVEZ DRASTIČNO KAZNIO SUDIJU Koštao ga napad na novinara i navijače slavnog kluba
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Veliki skandal u Hrvatskoj.

Internacinalni sudija Ivan Bebek (44) iz Rijeke je, kako sam kaže, poslao audio izjavu drugaru, a onda je ona završila u javnosti i stvar se zakotrljala.

U njoj je udario po splitskom novinaru Blažu Duplančiću i navijačima Hajduka.

To ti je klasika. Prvo taj Blaž Duplančić, to je jedno obično štene koje je bilo oslobođeno fizičkog. Ta situacija... Livaja se okreće i ovaj digne ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno, dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i onda sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo o nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt stvarno bio, da Livaja nije svojom kretnjom jednako došao do rivala kao i rival do njega. To meni nije penal i ne može biti. Odnosno, da ga sviraš, može proći, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. A, ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i njihove navijače, pa da onda oni ne bi mjaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno da sudimo. To mi je degutantno. Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za penal. Naravno, oni nemaju mu*a to da napišu. Blaž Duplančić je uvek bio takav i on će umreti takav. To je jedno obično smeće. Ko god je malo duže u fudbalu, već je navikao na iste scenarije iz kuhinje dole. Nemam se snage više ni živcirati, da ti budem iskren.

Nakon što je ovo nekako završilo u javnosti predsednik HNS-a Marijan Kustić ga je prijavio Disciplinskoj komisiji, koja ga je suspendovala.

- Zbog izjava Ivana Bebeka u audio snimci koja se prošle nedelje pojavila u javnosti, predsjednik HNS-a Marijan Kustić prijavio je Bebeka Disciplinskoj komisiji, koja je potom pokrenula disciplinski postupak i suspendovala Bebeka do konačne odluke. Na današnjoj sednici komisija je donela odluku o kazni, Bebeku je izrečena zabrana obavljanja funkcija u trajanju od četiri meseca zbog počinjenog prekršaja povrede Kodeksa o ponašanju fudbalskih radnika - napisali su iz HNS-a.

Bebek je na FIFA listi sudija od 2003.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading