KAO U LATINOAMERIČKOJ SERIJI Procurili šokantni razlozi za prekid saradnje Nikolića i Lokomotive
EPA-EFE/Juanjo Martin

Latinoamerička saga u moskovskoj Lokomotivi, a epilog svega biće otkaz Marku Nikoliću, javljaju dobro obavešteni ruski mediji. Otkriveni su zanimljivi detalji sa treninga kluba, uz informaciju da bi Srbin mogao da dobije tri miliona evra na ime obeštećenja.

Popularni "železničari" ove sezone igraju toplo-hladno, pa posle deset kola u ruskoj Premijer ligi imaju četiri pobede, pet remija i jedan poraz, što je dovoljno za 17 osvojenih bodova i trenutno četvrto mesto.

Situacija na relaciji između trenera Nikolića i uprave kluba nije dobra već neko vreme, kako otkriva zamenik glavnog urednika redakcije „sport-eksres“.
Sve je kulminiralo posle poraza u Moskvi od Rostova u desetom kolu prvenstva od 2:1, do kojeg je došlo uz izuzetno bizaran gol gostiju, koji su bili primorani da uposle 17-godišnjeg golmana Danila Hudjakova, jer je standardni čuvar mreže bio suspendovan.

Raskid ugovora uz nadoknadu
 

Pomenuti novinar Maks Alanazarov je dan kasnije otkrio da je Nikolić održao sastanak sa čelnicima Lokomotive i da će uskoro doći do zvaničnog razlaza.
- Trener i uprava su se dogovorili da raskinu ugovor uz naknadu. Trenutno se obrađuju potrebni papiri. Očekuje se da će iznos naknade biti oko tri miliona evra - naveo je novinar, a onda objasnio kako je izgledala situacija u klubu iz Moskve: - Pod Nikolićem je ležala tempirana bomba. Zapamtite, Loko je angažovao meksičkog lekara. Dakle: poslednjih meseci ekipa je bila u potpunoj konfuziji, igrači su trenirali u dve grupe, Nikolić nije imao pravo da utvrđuje da li je ovaj ili onaj igrač spreman za meč. Meksički lekar mogao bi sam da odluči ko će izaći na teren, a ko ne. Trener je od meksičkog lekara dobio spisak igrača dostupnih za igru i nije mogao na bilo koji način uticati na njegove odluke, što je izazvalo Nikolićevo negodovanje.
Nikolić je Lokomotivu preuzeo leta 2020. godine od Jurija Sjomina. Prošle sezone je osvojio Kup Rusije i kvalifikovao se za Ligu Evrope time što je domaće prvenstvo završio na trećem mestu. Ugovor sa čelnicima kluba je produžio na još tri godine u maju 2021, ali, kako stvari stoje, neće odraditi ni prvu godinu istog.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading