SAN POSTAJE JAVA Srbija pobegla Hrvatskoj i dobija direktnog učesnika u Ligi šampiona? Hrvati ne mogu da se pomire sa sudbinom!
FK Crvena zvezda

San da Srbija dobije direktnog učesnika u Ligi šampiona vrlo lako bi mogao da postane java. 

Crvena zvezda je golom Gejlora Kange pobedila Ludogorec u drugom kolu Lige Evrope, dok je Partizan u Ligi konferencija sa 2:0 savladao Floru. 

Tako je Srbija sada na 12. mestu UEFA liste sa 28.875 bodova, čime je nadomak toga da dva kluba igraju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pozicije od 12. do 15. donose dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2023/24. Hrvatska je trenutno na 15. mestu sa 24.900 doboda, skoro 4.000 manje u odnosu na Srbiju i sa samo jednim učesnikom - Dinamom.

Hrvati strahuju i od Češke koja je 16. sa 24.400 bodova i sa tri ekipe koje se još uvek takmiče.

SAN POSTAJE JAVA Srbija pobegla Hrvatskoj i dobija direktnog učesnika u Ligi šampiona? Hrvati ne mogu da se pomire sa sudbinom!

Printscreen

 

Između Srbije i Hrvatske su Belgija sa 28.000 bodova i Švajcarska sa 26.925 bodova. Belgija ima još četiri kluba, a Švajcarska još dva.

Izvesno je da će i Crvena zvezda i Partizan proleće dočekati u Evropi, pa bi tako Srbija mogla da cilja 11. mesto koje donosi jedno direktno mesto u Ligi šampiona i drugo u kvalifikacijama. 

Iznad nas je trenutno Ukrajina sa 30.600 bodova i tri kluba u Evropi.

Hrvatski portal Indeks piše o ovoj temi pod naslovom "Srbija je pobegla Hrvatskoj, Dinamo ne može sam protiv Zvezde i Partizana".

- Gde je u ovoj priči Hrvatska? Zahvaljujući sinoćnjoj Dinamovoj pobedi kod Genka u grupi Evropa lige drži to čuveno 15. mesto, najveću želju svih liga i klubova srednje evropske klase. Ipak, s koeficijentom 24.900 ima gotovo nikakve šanse da ga do kraja sezone i zadrži jer Dinamo 0.500 bodova prednosti ispred prvog pratitelja brani sam, dok ga Česi napadaju minimalno udaljeni i s čak tri kluba. Preti i Kipar s koeficijentom 24.375 i dva kluba. Osnovni problem u nastojanjima Hrvatske da drži 15. ili neko od viših mesta je što već godinama Dinamo sam (uz par izuzetaka s Rijekom) od hrvatskih klubova dočeka jesen u Evropi, a o proleću da ne govorimo. Na primerima Srbije, Češke i Kipra, dakle liga i klubova koji su Hrvatskoj konkurenti za 15. poziciju na UEFA-inoj tablici koeficijenata, jasno je koliko je važno da se Dinamu barem još jedan klub pridruži u grupama evropskih kupova te tamo osvaja bodove. Ovako, godinama samo s Dinamom u Evropi nakon 15. avgusta, Hrvatska više ne može čuvati, pa ni sanjati 15. mesto i dva kluba u Ligi šampiona. Sada se nada da neće pasti ispod 17. mesta, koje viceprvaku donosi mesto u Evropa ligi. Hrvatska je sanjala dvojac u Ligi šampiona. Biće srećna s utešnom nagradom. Podsećamo, Hrvatska ove sezone nije imala nijedan klub u tom, drugom najjačem evro-kupu, nego su Osijek, Rijeka i Hajduk igrali najslabije kontinentalno takmičenje, Konferencijsku ligu. I tamo su ispali prerano - piše Indeks. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading