PLJUŠTAĆE BRUTALNE KAZNE Nazire se epilog haosa u Mostaru, prvi koraci su već napravljeni
Printscreen

Sramotni incident u Mostaru tokom utakmice Velež - Borac ima i burno četvrto poluvreme, pošto je u trećem sudija jedva spasio živu glavu. Fudbalski klub Velež suočiće se zbog incidenata sa visokom novčanom kaznom, koja bi mogla da iznosi više od 10.000 evra, kao i sa najmanje tri utakmice igranja pred praznim tribinama, potvrđeno je danas banjalučkim Nezavisnim novinama u Fudbalskom savezu BIH. Službeni rezultat je 0:3 u korist banjalučkog kluba.
Utakmica Veleža i Borca prekinuta je sinoć u 81. minuti zbog upada navijača na teren, u trenutku kada je Borac vodio sa dva gola prednosti.
 Incidenti u Mostaru dogodili su se u finišu utakamice, kad su domaći navijači uleteli na teren i pokušali fizički da se obračunaju sa igračima.
 Tom prilikom udarac nogom u glavu dobio je napadač Borca Jovo Lukić, a jedan huligan pokušao je trenera Nemanju Miljanovića da udari motkom.

Zatim je grupa navijača Veleža u tunelu Lendava između Jablanice napala sudije Sabriju Topalovića i Admira Šehovića, kao i supervizora suđenja Adnana Alispahića, nezadovoljni odlukama glavnog arbitra Topalovića na utakmici. Grupa huligana je, prema pisanju sarajevskih medija, preprečila put i okružila automobil u kome su se nalazile sudije, a potom su palicama i šipkama polomili stakla vozila i u autmobil ubacili baklje.

Topalović, Šehović i Alispahić su uspeli da izađu iz vozila, a huligani su nastavili da ih udaraju i vređaju, posle čega su se automobilom odvezli prema Mostaru.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđen je napad.

- U utorak uveče oko 23.45 časova u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke "Mercedes" u kom su se nalazili A.Š., S.T. i A.A.. Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil - navedeno je u saopštenju.

Dodali su da je lakše telesne povrede zadobi Alispahić, kome je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica.

- Napadači su pobegli u vozilu marke Golf - naveli su iz policije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading