DERBI KAKAV SE DUGO ČEKAO! Katai sprečio slavlje Partizana, bez pobednika u 165. okršaju "večitih" (VIDEO)
Vladimir Marković/ Marko Metlaš

 

Evropski "večiti", a ni derbi ovoga puta nije bio daleko od evropskog. Prilično zanimljiv fudbal viđen je u 165. po redu okršaju Partizana i Crvene zvezde u Humskoj.

Navikli su crno i crveno-beli svoje navijače na dosta slabe partije u međusobnim duelima prethodnih godina. Loš fudbal, dosta prekida i malo pravih prilika. Međutim, ovoga puta bilo je i onih dobrih strana - golova pre svega, a onda i svega drugog.

Gledali smo zaista ravnopravan duel, a na kraju je takav bio i rezultat (1:1). Crveno-beli su bili bolji rival sve do 36. minuta. Pretili su pre svega preko Aleksandra Kataija koji je pogodio prečku. Loik Dioni je mogao da obraduje "zvezdaše" na samom početku utakmice, međutim odličan je večeras bio Aleksandar Popović.

Bibras Natho i trenutak ispiracije u već pomenutom 36. minutu doneli su prednost Partizanu. Odličan šut sa nekih 20 metara i loše postavljen Milan Borjan bili su dovoljni za erupciju oduševljenja među crno-belim navijačima.

DERBI KAKAV SE DUGO ČEKAO! Katai sprečio slavlje Partizana, bez pobednika u 165. okršaju

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Crno-beli su tada konačno zaigrali. Mogli brzo da uvostruče prednost ponovo preko Natha, ali iskusni vezista nije mogao do novog pogotka.

U drugom poluvremenu nešto manje pravih prilika sve do nekog 75. minuta kada je Nikola Terzić promašio jednu odličnu šansu, a pre toga i Rikardo Gomeš je mogao da se upiše u strelce, a onda...

Kao što je Partizan kaznio promašaje Zvezde u prvom, tako je i Katai kaznio neiskorišćene šanse domaćih. Centaršut Milana Rodića i samo se popularni "Magiko" poklonio i krenuo na sever da proslavi pogodak.

DERBI KAKAV SE DUGO ČEKAO! Katai sprečio slavlje Partizana, bez pobednika u 165. okršaju

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Crno-beli su posle šest godina bili na korak do pet bodova prednosti, ali će priliku za to morati da potraže na drugom mestu. Svakako, crno-beli i dalje ostaju na prvom mestu sa dva boda više od najljućeg rivala. Sledi nekoliko dana pauze, a onda i vanredno kolo. Već u četvrtak Partizan gostuje Mladosti u Lučanima, a Zvezda dočekuje Voždovac.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)

Natho u 36. minutu za Partizan - Katai u 83. minutu za Zvezdu

Žuti kartoni: Saničanin (Partizan) - Kanga (Crvena zvezda)

Stadion: Partizana, Sudija: Novak Simović

Gledalaca: oko 17.000

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković (od 66. Menig), Natho (od 72. Šćekić), Jović (od 66. Terzić) – Rikardo.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković (od 55. Gajić), Dragović, Degenek, Rodić – Sanogo (od 77. Stanić), Krstičić (od 46. Lazetić) – Ivanić (od 72. Falko), Kanga, Katai – Dioni.

KRAJ! Bez pobednika u 165. "večitom" derbiju!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

90. minut - Velika šansa sada za Rikarda, ali nije uspeo napadač Partizana da zahvati loptu kako je želeo.

88. minut - Miloš Jojić ide van igre, a na terenu je Filip Holender.

87. minut - Velika šansa za Meniga, ali šalje loptu nekadašnji igrač Tventea preko gola.

83. minut - GOOOOOL! KATAI! Glavom iz trećeg puta pogađa najbolji igrač Zvezde nakon centrašuta Rodića! Sada je 1:1!

 

 

80. minut - Ponovo glavom preti Katai. Centrirao je Falko, a ofanzivac crveno-belih šalje loptu pored leve stative.

77. minut - Menja Stanković odmah Sanoga nakon kartona. Umesto reprezentativca Obale Slonovače na terenu je mladi Petar Stanić.

76. minut - Žuti karton za Sekua Sanoga, igrao je rukom iskusni vezista crveno-belih.

72. minut - Mirko Ivanić je završio današnji meč, umesto njega u igri je Filipo Falko. Kod Partizana Aleksandar Šćekić menja strelca jedinog gola  Bibrasa Natha.

66. minut - Promene u redovima Partizana. Lazar Marković ide van igre, a na terenu je novajlija Kvinsi Menig, dok Nemanja Jović prepušta mesto Nikoli Terziću.

60. minut - Rikardo preti iz velike udaljenosti, lopta ide preko gola.

55. minut - Kanga pravi faul i dobija žuti karton, prvi koji je upisan u beležnik Novaka Simovića u crveno-belima. Druga promena Dejana Stankovića. Milan Gajić menja Strahinju Erakovića.

48. minut - Poslao je loptu u mrežu Rikardo Gomeš, ali je pogodak poništen zbog prethodnog faula Uroševića nad Rodićem.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dejan Stanković je odlučio da na teren pošalje mladog Marka Lazetića koji menja Nenada Krstičića. Igraće sa dva napadača crveno-beli.

DERBI KAKAV SE DUGO ČEKAO! Katai sprečio slavlje Partizana, bez pobednika u 165. okršaju

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

POLUVREME!

45. minut - Sanogo je pretio nakon centaršuta Kange, ali lopta ide pored gola. Još minut nadoknade u prvom delu.

45. minut - Žuti karton za Sinišu Saničanina nakon što je srušio Ivanića u kontri.

44. minut - Partizan je sada u potpunosti preuzeo inicijativu i ide po drugi gol. Situacija se okrenula za 180 stepeni. Pretili su crno-beli preko Uroševića, ali u poslednjem trenutku čisti Dragović.

40. minut - Ponovo preti Natho! Bilo je jako blizu, Seku Sanogo je u poslednjem trenutku izblokirao Izraelca.

36. minut - GOOOOOL! NATHO! Izraelac pogađa bliži ugao golmana Milana Borjana. Partizan iz prvog šuta pogađa mrežu!

31. minut - Prečka! Nakon centaršuta Milana Rodića, Aleksandar Katai je bio najviši u skoku, ali se okvir gola isprečio Zvezdinom ofanzivcu!

23. minut -  Mirko Ivanić pokušava sa nekih 20 metara, ali lopta ponovo ide pravo u ruke golmanu Popoviću.

19. minut - Nakon uvodne inicijative Zvezde, sada je situacija nešto drugačija. Partizan se oslobodio uvodnog pritiska gostiju i u nekoliko navrata mogao je da ozbiljno da pripreti.

10. minut - Zvezda konkretnija na početku meča. Sada je Katai pronašao prostora za šut i oprobao udarac sa nekih 20 metara, ali lopta ide preko gola.

5. minut - Kakva šansa za Loika Dionija! Uspeo je pronađe prostora Francuz, našao se jedan na jedan sa Popovićem, ali je bio u nezgodnom uglu. Uspeo je da mu odbrani golman Partizana.

3. minut - Prvi pokušaj na meču za Crvenu zvezdu. Aleksandar Katai je šutirao sa nekih 25 metara, ali lopta ide pravo u ruke njegovom imenjaku Popoviću.

18.03 - Utakmica je upravo počela!

18.02 - Pred sam početak utakmice minutom ćutanja biće odata počast preminulom Dušanu Dudi Ivkoviću.

17.42 - Velika gužva ispred stadiona u Humskoj. Očekuje se da će stadion biti popunjem do maksimalnog dozvoljenog kapaciteta.

DERBI KAKAV SE DUGO ČEKAO! Katai sprečio slavlje Partizana, bez pobednika u 165. okršaju

Alo/M.T.

 
DERBI KAKAV SE DUGO ČEKAO! Katai sprečio slavlje Partizana, bez pobednika u 165. okršaju

Alo/M.T.

 

17.35 - U ovaj meč posle dužeg vremena Partizan ulazi sa prednošću od dva boda zahvaljujući sedam vezanih pobeda, dok su crveno-beli kiksnuli u prvom kolu protiv Vojvodine (0:0). Što se tiče forme, obe ekipe su pre nekoliko dana ostvarile prve pobede u Evropi protiv Anortozisa (2:0) i Brage (2:1) pa u dobrom raspoloženju očekuju početak meča.

17.31 - Poslednji duel Partizana i Crvene zvezde odigran je 25. maja u okviru finala Kupa Srbije. Crveno-beli su tada slavili posle boljeg izvođenja penala. Posle 120 minuta igre nije bilo golova.

17.18 - Što se tiče klupe za rezervne igrače, na njoj su:

Partizan: Klupa: Stevanović, Holender, Menig, Živković, Šćekić, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Lutovac, Smiljanić.

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Pankov, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Lazetić, Živković, Srnić, Gobeljić.

17.15 - Crvena zvezda je uoči derbija poslala poruku povodom smrti čuvenog glumca. Više o tome OVDE.

17.01 - Pred utakmicu desilo se nekoliko obračuna navijača na ulicama Beograda. Više o tome čitajte OVDE.

16.55 - Današnji susret biće 165. u istoriji dva kluba. U prethodna 164 okršaja Crvena zvezda je uspešnija sa 64 trijumfa, 52 puta je bilo nerešeno, dok je Partizan slavio na 47 utakmica.

16.32 - Poznati su sastavi timova za današnji "večiti derbi". Trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio se za bonusa u vidu Nemanje Jovića, dok će Dejan Stanković na desnom beku imati mladog Strahinju Erakovića. Drugo iznenađenje crveno-belih jeste Nenad Krstičić. S druge strane, bio je upitan nastup Rikarda Gomeša koji se povredio protiv Anortozisa, ali će biti u stratnoj postavi crno-belih.

 

 

 

 

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meću 9. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Humske.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Carlos

19.09.2021 20:03

Jel moguće da igra Eraković. Eeee Stankovićuuu

Ratko

20.09.2021 08:46

Borjan je golman ala Stojkovic obojica su samo takve neznalice. Nije mu prvi put da prima slican gol!