DRAMA U SVETSKOM FUDBALU! Srbija više nikada neće ni igrati Mundijal?
AP Photo/Peter Morrison

 

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin kritikovao je ideju da se Svetsko prvenstvo igra svake dve godine.

Kako prenose engleski mediji, glavni zagovornik te "revoliucionarne promeene" je bivši menadžer Arsenala Arsen Venger, koji je u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) šef globalnog razvoja.

- UEFA može da odluči da neće učestvovati u takvom projektu. Mislim da do toga ipak nikad neće doći jer se potpuno kosi sa fudbalskim principima. Igranje velikog turnira svakog leta je ubijanje igrača. Osim toga, Svetsko prvenstvo bi se poklapalo sa Svetskim prvenstvom za dame i sa Olimpijskim igrama. To nema smisla. Svetsko prvenstvo je toliko gledano i toliko popularno baš zato što se igra na svake četiri godine. Nadam se da će se u FIFA neko dozvati pameti - izjavio je Čeferin.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U prevodu, ovo znači da bi UEFA mogla da povuče svoje članice iz takmičenja pod okriljem FIFA, što dalje glasi - Srbija, kao i sve ostale evropske reprezentacija mogle bi da ostanu bez odlaska na Mundijal.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading