ŠOK IZJAVA LJUBIŠE TUMBAKOVIĆA Žao mi je što sam bio selektor Srbije!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Trebalo je da vodi Crnu Goru u meču protiv tzv. Kosova, ali je Ljubiša Tumbaković to odbio, kao i igrači Ivanić i Stojković da igraju, pa su sva trojica napustili selekciju.

Nekoliko meseci potom Tumba se obreo na mestu selektora Srbije.

Sada je na "Areni sport" vratio film:

- Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor. Uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekciju igrača, viziju... I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredeli sve. Pravio sam greške u životu i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju.

Uhvatio je dah i nastavio:

- Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče, ako to imaš u siviju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A, onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao. Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto... Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode - pa neka ide, ali onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading