RASTANAK LEGENDE I ČELNIKA SAVEZA Ukrajina bez Ševčenka u nastavku kvalifikacija za Mondijal
EPA/Sergey Dolzhenko

Neočekivana vest - Andrej Ševčenko i čelnici Fudbalskog saveza Ukrajine nisu uspeli da se dogovore oko produžetka saradnje, pa će Ukrajina u nastavak kvalifikacija za Mondiajl u Kataru sa novim selektorom. 

Ševčenko je došao na klupu Ukrajine kao zamena za Mihajla Fomenka na leto 2016. godine, kad je Ukrajina bila poslednjeplasirana u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Uspeo je da "složi kockice" u reprezentaciji i igrali su jedan od najboljih fudbala u Evropi, čak su i ponizili Srbiju u kvalifikacijama za EURO pobedom 5:0.

- Proveo sam pet godina služeći svojoj zemlji. Dokazali smo da možemo da igramo moderan fudbal. Zahvalan sam predsedniku saveza i članovima Izvršnog komiteta što sam imao priliku da vodim najbolji tim Ukrajine. Hvala svakom reprezentativcu, svakom članu stručnog štaba koji je pomogao i u bio uključen u rezultate tokom poslednjih pet godina - oprostio se Ševčenko.

Bivši napadač kijevskog Dinama, Milana i Čelzija je vodio državni tim na 52 utakmice, ostvario je 25 pobeda, 13 remija i pretrpeo 13 poraza. Ukrajinu čeka borba za mesto u baražu u kvalifikacijama za Mondijal u Kataru, pošto posle tri odigrana kola ima četiri boda manje od planetarnog šampiona Francuske. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading