RUSI "OKAJALI GREHE" I SRUŠILI FINCE! Mirančuk naredio "Zbornaji": Idemo u nokaut fazu!
EPA

 

Fudbalska reprezentacija Rusije slavila protiv Finske (1:0) na otvaranju drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Nije bilo lako, ali je led morao jednom da se probije. Na istom mestu gde su doživeli debakl protiv Belgije, u Sankt Petersburgu, "Zbonaja" je uspela da sruši do sada najveće iznenađenje šampionata, selekciju Finske.

Moglo je ponovo da bude pogubno po domaćina jer je već u trećem minutu Pohjanpalo pogodio mrežu. Propisno su se izradovali Finci, ali je VAR pokazao da se napadač Union Berlina našao u nedozvoljenoj poziciji.

RUSI

EPA

 

Nisu se predavali Finci, nastavili su da napadaju, a odluka Čerčesova da promeni golmana očigledno da je dala rezultat. Uspeo je Safonov da sačuva svoju mrežu, ali je ponovo briljirao i Hradecki.

Ipak, nije imao rešenje za šut Andreja Mirančuka kada je ofanzivac Atalante iskoristio dodavanje Artema Dzjube i pogodio dalji ugao gola Finske koji je bio dovoljan za sva tri boda.

RUSI

EPA

 

Meč je obeležila i povreda Maria Fernandeša koji je iznet na noslima sa terena u 25. minutu, ali se svi nadaju da će bek ruske selekecije biti dobro. Rusija sada ima tri boda, isto koliko i Finska pa je jasno da će biti neizvesno do samog kraja u grupi B. 

U četvrtak od 18.00 na programu je drugi meč ove grupe između Danske i Belgije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FINSKA - RUSIJA 0:1 (0:1)

A.Mirančuk u 45+2. minutu za Rusiju

Stadion: Gasporom arena (Sankt Petersburg), Sudija: Dani Makeli (Holandija)

FINSKA: Hradecki – Toivio, Arajuri, O’Šaughnesi – Šuler (od 67. Kauko), Kamara, Raitala (od 75. Soiri), Lod, Uronen – Puki (od 75. Lepalainen), Pohjanpalo.

RUSIJA: Safonov – Mario Fernandeš (od 25. Karavaev), Divejev, Džikija, Kuzjaev – Zobnin, Barinov, Odžoev (od 61. Žemaletdinov) – Aleksej Mirančuk (od 85. Mukin), Golovin, Dzjuba. 

KRAJ!

90. minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

89. minut - Umalo da Finci šokiraju Rusiju! Arajuri je pokušao glavom nakon centaršuta, ali lopta ide preko gola!

85. minut - Dve promene u redovima "Zbornjaje". Dzjuba ide van terena, a u igri je Sobolev, dok Mukin menja strelca Mirančuka.

75. minut - Dvostruka promena kod Finaca. Raitala i Puki idu van terena, a menjaju ih Soiri i Lapalainen.

72. minut - Kakva šansa za Rusiju i kakva odbrana Hradeckog! Ostao je sam Kuzjaev, namestio se i šutirao, a golman Finaca paradom ostavio u igri svoju selekciju!

67. minut - Prva promena u redovima Finske. Van terena ide Šuler, a u igri je Kauko.

66. minut - Velika prilika sada za Žemaletdinova! Hteo je da pošalje loptu Rus u dalji ugao, ali je ona otišla pored gola.

61. minut - Druga promena u selekciji Rusije. Rifat Žemaletdinov u igri umesto Ozdoeva. Očigledno da Čerčesov neće da rizikuje sa igračem koji već ima žuti karton.

53. minut - Preti Puki! Odličan udarac napadača Finske, ali pravo u golmana Safonova koji zaustavlja njegov udarac.

52. minut - Golooooovin! Bilo je baš blizu! Odlično je pronašao prostor za šut vezista Rusije, ali lopta prolazi tik pored stative.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

RUSI

EPA

 

45+5. minut - Sada je Dzjuba pretio i umalo udvostručio prednost, ali brani Hradecki.

45+2. minut - GOOOOOOL! Aleksej Mirančuk je poslužen na tacni od strane Artema Dzjube i pogađa za vođstvo domaćina!

45. minut - Bilo je dosta prekida i upravo zbog toga šest minuta nadoknade u prvom delu.

34. minut - Ozdoev ruši Kamaru i dobija prvi žuti karton u selekciji Rusije na ovom šampionatu.

25. minut - Problem za Rusiju, povredio se Mario Fernandeš i mora van terena. Iznet je na nosilima bek Rusije, a umesto njega na terenu je Karavaev.

22. minut - Preoštar start Kamare i javna opomena za naturalizovanog reprezentativca Finske.

RUSI

EPA

 

20. minut - Ponovo u glavnoj ulozi Pohjanpalo! Sada je u poslednjem trenutku reagovao Divejev i uspeo da sačuva mrežu svoje selekcije. Konkretniji Finci u dosadašnjem delu meča.

10. minut - Ozdoev je sada imao veliku šansu! Odlično je utrčao na pet metara, ali je njegov udarac iz neposredne blizine otišao preko gola.

3. minut - Pohjanpalo je pogodio mrežu identično kao protiv Danske, ali je gol poništen zbog ofsajda! Šteta po Fince, baš su se propisno poradovali.

15.00 - Utakmica je upravo počela!

 

 

14.55 - Vest dana na Evropskom prvenstvu svakako je ta da je Marko Arnautović suspendovan za naredni meč protiv Holandije. Više o tome OVDE.

14.51 - Rusija i Finska do sada su se sreli pet puta. Rusi su slavili u četiri duela, dok su Finci samo jednom uspeli da pobede i to na poslednjem međusobnom okršaju na Olimpijskim igrama 2012. godine. Doduše, poznato je da tada sve selekcije igraju sa prilično kombinovanim sastavima.

14.49 - Selektor Finske Kanevra odlučio se takođe na jednu promenu. Umesto Tima Sparva u veznom redu dejstvovaće Rasmus Šuler.

 

 

14.47 - Čerčesov je odlučio da napravi jednu promenu i to na golu pa je Safonov zamenio Šunina.

 

 

14.45 - Reprezentativci Finske izašli su u majicama podrške Kristijanu Eriksenu nakon što je Danac na meču upravo protiv njihove selekcije prošao kroz pravu dramu. 

 

 

14.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvom meču drugog kola grupe B između reprezentacija Finske i Rusije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Sankt Petersburga.

RUSI

Tanjug/Ap

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading