ZBOGOM EVROPSKOM PROLEĆU Monako bez problema sa Zvezdom, het-trik Folanda za kraj crveno-belih snova
AP Photo/Daniel Cole

Verovali su "zvezdaši", u velikom broju pohrlili u Monako da podrže svoje miljenike na "Luju Drugom", ali se brzo razočaralo oko 2.000 srpskih navijača.

Verovatno najlošiju predstavu imali su crveno-beli u gradu Formule 1 i brzo je sve bilo i rešeno. Već u petom minutu Kajo Enrike je centrirao sa leve strane, Milan Borjan krenuo u prazno i pokloni pogodak Kevinu Folandu.

Napadi domaćih su se nizali, jako je loše izgledala odbrana Zvezde na ovom meču, pa je omogućila Monaku otvorene šuteve koje nisu koristili Ben Jeder i Krepan Dijata. Jedinu šansu gosti su imali preko Gelora Kange koji je probao sa 25 metara, ali nije bilo problema za Aleksandera Nubela.

U 25. minutu Foland se ponovo upisuje u strelce. Dijata odlaže, a Nemac šalje loptu iza Borjnovih leđa po drugi put. To je i bilo sve u prvom delu igre. Nastavak je počeo užasno po Zvezdu. Aleksandr Golovin u 50. minutu oslobodio se čuvara, "bocnuo" loptu preko Borjana, a onda lošom reakcijom Milan Rodić skreće udarac koji je išao van okvira gola i pogađa sopstvenu mrežu.

Tračak nade probudio se u 54. kada je Benoa Badijašvil napravio penal nad Mirkom Ivanićem, a uspešan realizator bio Gelor Kanga.

ZBOGOM EVROPSKOM PROLEĆU Monako bez problema sa Zvezdom, het-trik Folanda za kraj crveno-belih snova

AP Photo/Daniel Cole

 

 

To je bio i najbolji period Zvezdine igre, ali je to trajalo jako kratko. Brzo su domaći preuzeli stvari u svoje ruke i mirno priveli meč kraju.

U 67. minutu su "zvezdaši" pali u trans kada Aleksandar Pešić postigao gol, ali je nakon VAR provere on poništen.

Tačku na najbolju partiju u sezoni, a i na sam meč stavio je Foland u 85. za het-trik. Ponovo je odbrana zaspala, a Jakobs odlično probio po levoj strani, ponašao Nemca koji ne greši.

Šampion Srbije je tako ostao bez proleća u Evropi, prvi put posle dve godine uzastopnih nokaut faza u Ligi Evrope. Sledi borba za duplu krunu, a onda i pripreme za grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone.

Monako - Crvena zvezda 4:1 (2:0)

Strelci: Foland 5, 27, 87, Rodić 50ag - Kanga 54pen

Stadion: Luj II (Monako)

Sudija: Serdar Guzubujuk (Holandija)

Monako: Nibel - Disasi, Maripan, Badijašil - Dijata (od 75. Vanderson), Fofana, Kamara (od Matazo), Golovin (od 85. Džejkobs), Enrike - Foland (od 90. Ben), Ben Jeder (od 75. Embolo).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić (od 85. Azarov) - Kanga (od 71. Mustafa) - Bukari (od 71. Ben), Ivanić, Katai, Mitrović (od 46. Srnić) - Pešić.

Kraj utakmice! Poraz Zvezde u Monaku 4:1!

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

87. minut - Gol! Monako ima ogromnih i nedostižnih 4:1. ponovo je Foland strelac.

81. minut - Sjajan udarac Ivanića sa sa leve strane, tik pored stative.

76. minut - Opasna kontra Monaka, srećom Embolo je katastrofalno reagovao.

70. minut - Ostaje 3:1, poništen je gol Aleksandra Pešića. Napadač Crvene zvezde bio je u ofsajdu.

69. minut - Postigao je gol Aleksandar Pešić, čeka se VAR. Proverava se da li je bio u ofsajdu.

68. minut - Propala je dobra šansa za Zvezdu. Nakon polukontre Kangva je jako loše centrirao, a usamljeni Pešić nije dobio loptu.

64. minut - I Kanga dobija žuti karton

62. minut - Srnić dobija žuti karton

56. minut - Bilo je blizu! Blokiran je šut Gelora Kanga. Mogla je Zvezda ekspresno da se vrati i zakuva u Monte Karlu.

54. minut - Goool! Kanga iz penala smanjuje na 3:1.

 

 

51. minut - Gol! Potop Crvene zvezde, autogol Rodića.

45. minut - Poluvreme! Nemoćna Zvezda gubi 2:0 u Kneževini!

43. minut - Miran period utakmice.

37. minut - Katai dobija žuti karton.

27. minut - Gool! Monako je duplirao prednost, ponovo Foland! Dijata je odložio loptu do Kevina Foloanda, a nemački napadač je poklopio loptu i drugi put na meču savladao Milana Borjana.

23. minut - Centrirao je Kanga iz kornera, Milunović je bio najviši u skoku, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.

ZBOGOM EVROPSKOM PROLEĆU Monako bez problema sa Zvezdom, het-trik Folanda za kraj crveno-belih snova

AP Photo/Daniel Cole

 

 

15. minut - Monako postiže i drugi gol, ali je srećom Ben Jeder bio u ofsajdu

8. minut - Zvezda u šoku nakon primljenog gola, odmah nova šansa za Monako ponovo Voland

7. minut - Trabzon vodi protiv Ferencvaroša golom Bakasetasa

5. minut - Gol! Monako vodi 1:0! Foland je strelac! Zaplivao je Milan Borjan u prazno, pre je do lopte stigao Kevin Foland. Gol je bio prazan, nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

1. minut - Utakmica je počela! 

18.00 - Iako je postojala mogućnost da zbog kiše utakmica bude odložena, sudija je potvrdio da će se igrati po planu.

17.00Postoji mogućnost da utakmica između Monaka i Crvene zvezde bude odložena!

U Monte Karlu pljušti kiša, a stadion Luj Drugi ima specijalnu drenažu terena, koja nije pogodna za sve vremenske uslove. 

16.49 - Reč trenera Monaka - Filip Klermon: Igramo za drugo mesto

- Da, biće ovo odlučujuća utakmica. Alis e nadam da nas u narednim mesecima čeka još mnogo važnih mečeva. To je naša motivacija. Gledao sam trening danas, svi su veoma koncentrisani zalažu se. Biće to duel protiv rivala koji ubacuje veliki intezitet u svoju igru, koji traži dosta duela i koji ima sjajnu sredinu terena. Moramo da odigramo odličan meč da bismo pobedili. veoma srećan što je pobedio. To je evropsko takmičenje u kom možete da imate i veće utakmice nego u LE. Ali želim da budem veoma jasan: igraćemo za drugo mesto. Želimo da pobedimo. Ovo je naš izazov  - rekao je Klermon.

 

 

16.47 - Reč trenera Crvene zvezde - Miloš Milojević: Naš je kvalitet kolektivna igra

- Uvek pristupamo utakmici kao i svakoj drugoj. Ponekad dosta zavisi i od snage protivnika. Motivisanost, spremnost i fokus će biti presudni. U mnogim stvarima smo bili pravi u prvoj utakmici. Moramo da budemo za nijansu hrabriji i ofanzivniji. Očekujem prepoznatljivi Monako. Moramo da zatvorimo centralni deo terena, trčanjem dolaze do gola. Očekujem tako nešto od trija u napadu, ko god bude igrao. Naš kvalitet je kad igramo kao kolektiv, pa neki pojedinac uvek iskoči. Katai, Pešić, Ivanić, mislim da je vreme da proradi. Defanzivci Monaka su fizički jako dobri, ponekad previše veruju u to, pa kiksnu. U odnosu na prvu utakmicu smo napadački u boljoj formi.

16.45 - Tre­ner Mi­loš Mi­lo­je­vić na ovom me­ču ne­će mo­ći da ra­ču­na na što­pe­ra Ale­k­san­dra Dra­go­vi­ća, ko­ji je su­spe­n­do­van zbog tre­ćeg žu­tog kar­to­na, do­bi­je­nog na uta­k­mi­ci pro­tiv Fe­re­n­cva­ro­ša.

ZBOGOM EVROPSKOM PROLEĆU Monako bez problema sa Zvezdom, het-trik Folanda za kraj crveno-belih snova

FK Crvena zvezda

 

 

16.38 - Ja­sno je da cr­ve­no-be­le po­be­da osta­vlja i na pro­le­će u Evro­pi, dok sva­ki dru­gi is­hod uve­li­ko uma­nju­je šan­se da se izbe­g­ne po­sled­nje me­sto. Fe­re­n­cva­roš je osi­gu­rao pr­vu po­zi­ci­ju i bez re­zu­l­tat­skog im­pe­ra­ti­va gos­tu­je Tra­b­zo­nu, a upra­vo do­bar re­zu­l­tat ma­đa­r­skog ti­ma u tom me­ču dao bi do­dat­nu na­du Zve­zdi.

16.33 - Fra­n­cu­ska eki­pa je u pr­vom due­lu ovih ti­mo­va na sta­dio­nu „Ra­j­ko Mi­tić“ slavila minimalnim rezultatom golom Emboloa. Na­j­vi­še na kri­li­ma tog tri­ju­m­fa, Mo­na­ko pred po­sled­nje ko­lo dr­ži dru­go me­sto u gru­pi sa se­dam bo­do­va, dok Zve­zda ima bod ma­nje.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici petog kola Grupe H Lige Evrope u kojoj se sastaju Monako i Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa stadiona Luj II.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading