ZVEZDA IZGUBILA MEČ, ALI DOBILA IGRAČINU Mijatovićev istorijski debi
FK Crvena zvezda

Utakmicu protiv Ferencvaroša će večno pamtiti mladi Jovan Mijatović koji je sa 17 godina, tri meseca i dva dana postao peti najmlađi fudbaler Crvene zvezde koji je zaigrao na međunarodnoj sceni i tako se našao u odabranom društvu. 

- Veoma sam ponosan na sebe što sam sa svega 17 godina uspeo da zaigram za Crvenu zvezdu u kojoj sam ponikao i za koju navijam ceo život. Kada sam saznao da ću putovati sa ekipom, zaista sam bio pod pozitivnom tremom, ali ona je nestala onog momenta kad sam istrčao na teren. Jednostavno sam naučio da se nosim s pritiskom i smatram da je fudbal ono što najbolje znam da radim, tako da nema potrebe da imam bilo kakav strah. Mislim da sam i na terenu pokazao da se ne plašim, a žao mi je što nisam debi uspeo da ukrasim golom i donesem bod ekipi. Nažalost, lopta je otišla pored stative... Teško mi je palo što smo izgubili, ali još šest bodova je u igri i želimo da u naredne dve utakmice pokažemo kvalitet i prezimimo u Evropi. Zahvalio bih se i šefu stručnog štaba na ukazanoj prilici, kao i svim ljudima iz kluba koji veruju u mene. Nastaviću da radim i da se dokazujem, sad sam još motivisaniji - reči su mladog napadača. 


Mijatović je tako na listi najmlađih debitanata u istoriji kluba kada je reč o evropskim utakmicama prestigao veličine kao što su Mitar Mrkela, Perica Ognjenović, Zoran Filipović, Boško Đurovski...


Zvezdini najmlađi evropski debitanti:
 
1. Filip Janković (Ventspils) - 16 godina, šest meseci i 10 dana
2. Dejan Stanković (Ksamaks) - 16 godina, 10 meseci i 28 dana
3. Dragan Džajić (Polonija) - 17 godina i mesec dana
4. Vladimir Petrović (Lozana) - 17 godina, dva meseca i 27 dana
5. Jovan Mijatović (Ferencvaroš) - 17 godina, tri meseca i dva dana

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari (1)

Loading
Miki

14.10.2022 21:15

Trebalo dete da igra od početka utakmice.