JOVANOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE UVODNE POBEDE Čestitam igračima, krenuli smo sezonu kako smo želeli
Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Crvene zvezde i aktuelni šampioni ABA lige novu sezonu startovali su ubedjlivom pobedom nad makedonskim predstavnikom.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džejlen Adams sa 16 poena, dva poena i isto toliko asistencija. 

Dvocifren je bio još Nikola Ivanović sa 12 i pet asistencija, dok je Hasan Martin ubacio 10 poena. Džon Holand je dodao osam, a Stefan Lazarević i Dalibor Ilić po sedam.

-Čestitam igračima na pobedi, krenuli smo sezonu kako smo želeli. Kao što ste videli, prva utakmica je uvek nezgodna, u smislu da smo bili nervozni na početku. Ali, posle toga je naš kvalitet došao do izražaja, u nekim delovima smo igrali solidno, međutim, vidi se da nam igrači koji fale, koji su povređeni, da nedostaju timu. Pred nama je puno rada, ali verujem u tim, dobro treniraju, i svaki dan pokazujemo napredak, što meni kao treneru jako prija i motiviše. Sigurno da vreme koje nemamo za dodatno uigravanje je problem, ali verujem u tim - rekao je Jovanović.

JOVANOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE UVODNE POBEDE Čestitam igračima, krenuli smo sezonu kako smo želeli

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Sin Milenka Topića, talentovani plejmejker Nikola Topić imao je svoje minute večeras...

-Ideje koje imamo su malo iznuđene. Što se tiče Topića, talentovan je momak 2005 godiše, igrao je 20 minuta, računamo na njega ozbiljno. Na njemu je da radi, igrao je solidno, može puno bolje. Ali ima podršku svih nas, svih igrača. Stefan Marković mu puno pomaže i on je zaslužan za njegov rapidni napredak za ovo vreme.

Novinare je zanimalo stanje Nemanje Nedovića, ali i situacija sa plejmejkerima.

-Nemanja ima povredu koja je nezgodna, zahteva tretman. U fazi je treninga, ne radi kontaktno sa ekipom, ali ide dobro, nadam se da će uskoro biti sa ekipom. Kada će odigrati prvu zvaničnu utakmicu, ne mogu trenutno da vam kažem. Verujemo u Adamsa, da ne verujemo ne bi bio sa nama. Njemu je potrebno vreme da se adaptira na novu ekipu, nov sistem igre, pričali smo nebrojano puta.Što se tiče oscilacija, ali drago mi je što se Branko Lazić baca na glavu, potom Džon Holand koji se baca na zapisnički sto. To vole navijači da vide, to volimo mi da vidimo.

ZVEZDA FURIOZNA NA PREMIJERI Crveno-beli sigurni protiv MZT-a na otvaranju nove sezone u ABA ligi

O skokovima je Jovanović rekao:

-Mislim da smo u jednom trenutku vodili 30 razlike, a oni imali više skokova… Oni su ekipa koji imaju “mesa” u reketu, sigurno da imaju kvalitet, a mi smo u nekim nižim petorkama. Imamo hendikep na defanzivnom skoku, igrali smo sa tri plejmejkera, ali dobro, sigurno je to aspekt koji treba da popravimo.

JOVANOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE UVODNE POBEDE Čestitam igračima, krenuli smo sezonu kako smo želeli

KK Crvena zvezda

 

O Efesu nije želeo da govori.


-Pričaćemo o Efesu kada dođe vreme za to.

O izgubljenim loptama:

-Gubili smo dosta lopti u pripremnom periodu, bila je zamerka, a na tome smo radili. Pet ukupno… pokazali smo u nečemu reakciju.

Kuzmić, Petrušev i Raduljica su bili interesantna tema.

-Osetio je bol u stopalu i čisto iz prevencije ga nismo koristili. Mislim da nije ozbiljno, samo nismo hteli da rizikujemo. Juče je radio treninga sa ekipom, jutros je i danas radio, posle te pauze koju je imao zbog povrede leđa vratio se zdrav i od sledećeg treninga ravnopravno konkuriše za utakmice.Tek je došao, nije puno bio sa ekipom, videćemo u narednom periodu. 

Oporavak Ognjena Dobrića teče dobro...

-Ide bolje nego što smo očekivali. Za sada je sve dobro, ide željenim tokom i nadam se da će uskoro biti sa nama - izjavio je Vladimir Jovanović. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading