CRVENO-BELE FABRIKA TALENATA Zvezda "napravila" 16 reprezentativaca
FK Crvena zvezda

 

Reprezentativna pauza je u toku, a čak 16 bisera iz Zvezdine fudbalske akademije, dobilo je poziv da nastupi za nacionalni tim u svom uzrastu.

Na spisku reprezentacije do 21 godinu, našlo se pet fudbalera, a to su: Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Nikola Stanković, Nikola Knežević i Vladimir Lučić. Oni su se već stavili na raspolaganje selektora Gorana Roganovića, pred predstojeći prijateljski susret protiv selekcije Bugarske u Sofiji, koji je zakazan za 27. septembar od 18 časova. Stanković nastupa za prvi tim Zvezde, Lazić i Knežević su na pozajmici u Grafičaru, dok se Lučić i Lukić kale u Čukaričkom, odnosno IMT-u.

CRVENO-BELE FABRIKA TALENATA Zvezda

FK Crvena zvezda

 

Omladinsku (U-19) reprezentaciju Srbije očekuje učešće na 28. izdanju memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ koji će se od 22. do 26. septembra održati u Subotici, Senti i Kuli, a poziv selektora Jovana Damjanovića dobilo je šest igrača iz crveno-bele Omladinske škole: Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Stefan Leković, Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović. „Orlići“ će već danas odmeriti snage sa selekcijom Finske od 18 časova, a potom ih 24. septembra (16 časova) očekuje duel protiv reprezentacije Portugala u Kuli, dok će se 26. septembra (17 časova) u Subotici sastati sa Francuskom. Interesantno je da će šansu dobiti Miladinović koji je tri godine mlađi od ostalih saigrača, dok su godinu dana mlađi Šljivić i Mijatović koji nastupaju za Grafičar. Za „ljubičaste“ nastupa i Radojević, Mimović nosi dres omladinske selekcije crveno-belih, a Stefan Leković nosi dres prvog tima Crvene zvezde.

Reprezentacija Srbije do 18 godina je otputovala u Italiju, gde će odigrati dve provere protiv domaće selekcije. Dres nacionalnog tima obući će pet bisera iz crveno-bele Omladinske škole, a to su: Kosta Nedeljković, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, Mateja Bubanj i David Ivić. Zvezdini biseri su već odradili prvu proveru, a selekcija Italije uspela je da slavi rezultatom 1:0 (0:0). Druga utakmica je na programu 24. septembra od 14 časova i 30 minuta. Priliku da oseti čar seniorskog fudbala već ima Bubanj koji je u Grafičaru, dok su ostala četvorica važni šrafovi u timu koji sa klupe predvodi Zoran Rendulić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading