SRNIĆ PONOVO TRAGIČAR Zvezda propuštala prilike, Monako iskoristio poklon i slavio na "Marakani"
Vladimir Marković

Imaće fudbaleri srpskog šampiona za čim da žale, pošto su bili bolji u većem delu meča i stvorili nekoliko kolosalnih prilika. 

Pogođena je prečka, jedna lopta je bila direktno na gol-linij, a nije im ni dosuđen izvesni jedanaesterac.

Zvezda je dobro počela utakmicu, pokušavala je da brzim prodorima, pre svega preko Bukarija što ranije izvrši pritisak pred golom Nibela, ali se dugo čekala neka ozbiljnija prilika pred golom gostiju.

Veliku priliku Monako je imao u 16. minutu, kada je Kamara ušao u kazneni prostor Zvezde, imao je otvoren prostor, ali je loše šutirao i ostalo je 0:0.

SRNIĆ PONOVO TRAGIČAR Zvezda propuštala prilike, Monako iskoristio poklon i slavio na

Vladimir Marković

 

 

Nedugo zatim pripretio je i Fofana sa distance kada je Borjan boksovao loptu i izbio u polje.

U drugom poluvremenu viđena je dominacija našeg tima.

Tek što je Ben ušao u igru umesto Pešića u 54. minutu, Zvezda je počela da vrši snažan pritisak pred golom gostiju. Samo par minuta kasnije Bukari je sa desne strane vratio loptu Kangi u sredinu, a Gabonac je snažno šutirao sa oko 25 metara i pogodio prečku!

Zvezda je nastavila sa napadima, u 60. minutu crveno-beli su iznudili slobodan udarac na levoj strani u visiki kaznenog prostora. Katai je šutirao direktno u gol, Nibel je na gol liniji uspeo da izbije loptu, Ben je pokušao da je iz peterca ugura u mrežu, ali je za trenutak zakasnio i ''kneževi'' su se ponovo spasili.

U 71. minutu posle još jednog slobodnog udarca koji je sada izveo Ben, Kataiju se otvorio prostor na dvadesetak metara od gola, šutirao je, ali lopta odlazi iznad prečke.

Samo tri minuta kasnije dogodio se trenutak odluke. 

Monako je izveo munjevitu akciju, Dijata je sa desne strane centrirao, a Srnić u kaznenom prostoru obara Golovina i sudija Osmers nije imao dilemu - penal za Monako!

Odgovornost je preuzeo Embolo, samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru umesto Ben Jedera. Precizno je izveo penal i Monako je poveo sa 1:0.

U samom finišu meča sudija Osmers je dosudio još jedan penal zbog starta Dragovića nad Embolom, ali je posle intervencije iz VAR sobe taj penal poništen.

Zvezda je u nadoknadi vremena imala još jednu veliku priliku preko Milunovića, ali je po ko zna koji put golman Nibel izašao kao pobednik.

U drugom kolu Zvezda gostuje Trabzonu, dok Monako dočekuje Ferecvaroš.

Crvena zvezda - Monako 0:1 (0:0)

Strelac: Embolo 74pen

Stadion: Rajko Mitić (Beograd)

Sudija: Harm Osmers (Nemačka)

Gledalaca: 40.226

Crvena zvezda: 

Borjan - Eraković, Milunović, Dragović - Rodić, Sanogo (od 88. Mitrović), Kanga, Srnić (od 76. Nikolić) - Bukari, Katai (od 88. Kulibali) - Pešić (od 55. Ben).

Monako: Nibel - Disasi, Marijapan, Badijašil - Vanderson, Kamara, Fofana (od 57. Lukas), Kajo Enrike - Minamino (od 57. Diata), Golovin (od 83. Jakobs) - Ben Jeder (od 66. Embolo).

Kraj! Poraz Crvene zvezde od Monaka 1:0!

90. minut - Igraće se još pet minuta.

88. minut - Sudio je Osmers još jedan penal za Monako, ali ga je VAR soba pozvala da pogleda snimak. Tamo je video čist start Dragovića na loptu.

84. minut - Sve manje vremena za Zvezdu.

76. minut - Nova promena u Zvezdi. Mora Srnić van terena, u igri je Nikolić. Srnića su savladale emocije i počeo je da plače, jer je ponovo skrivio penal.

74. minut - Gol! Monako vodi, siguran izvođač najstrože kazne bio je Embolo.

72. minut - Da li je moguće da se ovo dešava Crvenoj zvezdi. Izgleda da je Srnić nagazio Golovina u svom šesnaestercu. Nemački sudija je pokazao na belu tačku.

65. minut - Sjajno se postavio Eraković i nije imao početničku grešku, kao što smo to videli od Srnića i Gobeljića u pojedinim utakmicama, pa je i VAR provera rekla da posle šuta Ben Jedera, mladi štoper nije igrao rukom u svom šesnaestercu, već mu je taj ekstremitet bio uz telo.

61. minut - Posle sjajnog centaršuta Kataija koji je zapravo pokušao da iznenadi golmana Nibela oštrim udarcem iskosa, sa skraćenog kornera, ali gola nije bilo. Odbitak je stigao do Bena koji ipak nije mogao do pogotka sa ivice kaznenog prostora.

56. minut - Kanga pogađa prečku! Au, kakav udarac, od svega samo korner.

53. minut - Umesto Pešića koji vuče neku povredu u igri je Ben

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

45. minut - Poluvreme! Nema golova na "Marakani".

43. minut - Kakva šansa za Bukarija! Mogla je Crvena zvezda u smiraj prvog dela da bude nagrađena za dobru odbranu koju je demonstrirala većim delom prvog poluvremena. Bukari se ustremio ka golu Monaka, ušao u šesnaesterac iskosa i kvalitetno šutirao, ali je Nibel sjajno zaustavio njegov udarac.

41. minut - Opasno je bilo još jednom pred golom Zvezde. Vanderson je dobio loptu, pas ka Ben Jederu je presečen, ali i da je prošao, te Francuz dao gol, bio bi poništen zbog ofsajda.

35. minut - Dragović propušta veliku prilku nakon kornera i loše intervencije golmana Monaka.

31. minut - Pao je Fofana posle starta Dragovića, gosti su tražili penal. Osmers se nije oglasio, a nije ni VAR.

24. minut - Imao je Monako jedan korner, ali je Pešić otklonio opasnost. Igra se nešto sporije, ritam je umrtvljen, Kanga greši... I to je, otprilike, to u ovim trenucima.

SRNIĆ PONOVO TRAGIČAR Zvezda propuštala prilike, Monako iskoristio poklon i slavio na

Vladimir Marković

 

 

18. minut - Minut nakon promašaja Kamare, Fofana je tukao iz daljine, ali je Milan Borjan uspeo da zaustavi njegov udarac.

16. minut - Najbolja prilika od početka utakmice. Imali su je fudbaleri Monaka. Nezgodnu loptu Milunovića izgubio je Gejlor Kanga i za tili čas su se igrači Monaka našli pred golom Zvezde. Kamara je imao situaciju oči u oči sa Borjanom, ali je na sreću domaćina šutirao pored gola.

SRNIĆ PONOVO TRAGIČAR Zvezda propuštala prilike, Monako iskoristio poklon i slavio na

Vladimir Marković

 

 

10. minut - Sjajan prodor Rodića po levoj strani, centrirao, Pešić skočio šutirao glavom, ali bio je zamalo neprecizan

5. minut - Inicijativa Zvezde, Bukari izuzetno opasan po desnoj strani

1. minut - Utakmica je počela!

 

 

19.10 - Moćni su i dominantni fizički, a to su pokazali i protiv Pari Sen Žermena. Međutim, oni nisu vanzemaljci. Monako imaju problema protiv ekipa gde su dominantni. Uz disciplinu i našu igru možemo da napravimo rezultat. Poštujemo Monako, ali ne pobeđuje uvek bolji na papiru. Ovde su padali veći klubovi od Monaka, ali nam je potreban potpuni fokus - rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević na konferenciji za novinare.

19.05 - Sa druge strane, ni Monako se ne može pohvaliti preterano dobrom formom. U meču pred susret sa crveno-belima pobedili su Nicu minimalnim rezultatom, ali su pre toga bili u seriji loših rezultata i deseti su u prvenstvu Francuske.

 

 

19.02 - Crveno-beli su u padu forme. Nakon eliminacije od Makabija u plej-ofu za Ligu šampiona usledila je pobeda nad Javorom, a onda dva uzastopna remija, sa Partizanom i TSC-om.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola grupe H Lige Evrope u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Monako. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Pera

09.09.2022 05:41

Broz tito je sudski dokazano jevrein iz mađarske njegov naslednik još za života je takođe jevrein iz mađarske tito2 soros! Kakvu sramotu treba da podnese srpski fudbal i zvezda da bi strukture bezbednosti primetile dejstva mosada u formi "velikog" zvezdaša?!

Bole

09.09.2022 07:58

Terzuću klekni na kolena i moli Dekija da se vrati. Dobar fudbaler ne znači i dobar šef stručnog štaba.