CRVENO-BELI OBJAVILI DETALJE POSLOVANJA Zvezda otkrila, ovo je dug kluba sa Malog Kalemegdana (FOTO)
Vladimir Marković

 

Crvena zvezda navodi da redovno plaća porez Srbiji u poslednjih 12 godina.


- Najveći uzrok ovom dugu su problemi u poslovanju izazvani koronom. Ovaj iznos predstavlja glavnicu duga Crvene zvezde za PDV, dok će kamata na isti morati da se koriguje u odnosu na konsolidovani upit stanja poreske uprave. Po konsolidovanom upitu stanja poreska uprava vodi osnovni dug Crvene zvezde na 74.874.659,40 dinara što čini ukupan dug prema poreskoj upravi za PDV od 95.383.906,97 dinara. Poreska uprava je dužna da osnovni dug koji vodi na sumu od 74.874.659,00 dinara umanji za 9.641.346,00 dinara, jer je to bio dug Crvene zvezde na dan 06. aprila 2012. godine iz perioda pre ovog datuma - navedeno je u zvaničnom saopštenju na sajtu Crvene zvezde.

Crvena zvezda ističe da je sa druge strane na ime poreza (porez na naknade, dobit, doprinose, PDV-a, porez na plate zaposlenih...) u prethodnih 12 godina platila sumu od 837.537.069,00 dinara ili 7.021.587.00 evra.


- Kao klub koji je transparentan, koji u potpunosti posluje u skladu sa svim zakonima ove države, čije poslovanje se obavlja isključivo kroz (i jedino kroz legalne tokove) očekujemo potpuno transparentno poslovanje i drugih klubova, koji kao udruženja građana koriste novac poreskih obveznika ove zemlje i dužni su već godinama milione evra na ime neplaćenog poreza, doprinosa, kao i neprijavljivanja zaposlenih u radni odnos. Crvena zvezda smatra da zakoni moraju da se poštuju i moraju da važe sa sve i bez izuzetaka - zaključuje se, između ostalog, u saopštenju Crvene zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading