Zvezda ugostila heroje ovog doba (VIDEO)
FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda ugostio je danas zdravstvene radnike, koji već dve godine u borbi protiv korona virusa pokazuju da su heroji ovog doba.

Domaćin zdravstvenim radnicima Srbije bio je predsednik kluba Svetozar Mijailović.

- Vi ste heroji ovog doba, ali mislim da su lekari uvek heroji jer su uvek u prilici da se bore za zdravlje, ljudski život i ono što je najplemenitije u čoveku kad ima takvu ulogu da može pomoći onome kome je ta pomoć neophodna. Želim vam da imate što manje posla, jer će se na taj način potvrditi da se mere koje se preduzimaju daju rezultate - istakao je Mijailović.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović, koja je u sklopu Kliničkog centra Srbije, istakao je da je Crvena zvezda u bezbroj situacija pokazala da je jedna od najznačajnijih institucija koja podiže svest mladima, ali i da je pružila veliku pomoć od početka pandemije u vidu donacija, na kojoj je celokupni zdravstveni sistem Srbije zahvalan.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo ovde, u jednoj od naših kuća fudbala i moramo da kažemo našem najuspešnijem fudbalskom klubu. Možda jesam malo pristrasan, ali ne treba zaboraviti da pored ozbiljnih sportskih uspeha, Sportsko društvo Crvena zvezda i posebno fudbalski klub su uvek bili svesni situacije i posebno pomagali - istakao je Stevanović.

On je podsetio na Zvezdine donacije tokom pandemije, kao i edukativnu ulogu koju klub ima u borbi protiv pandemije.

- Dejan Stanković je rekao da se vakcinisao, da se njegova porodica vakcinisala, kao i da su se igrači u klubu vakcinisali, to daje dodatni podstrek pre svega mladoj populaciji koja nam je još uvek problematicna u poštovanju zaštitnih mera da nam se svima zajedno pridruži i da nam omogući ponovo da gledamo pune stadione i opet da naša Marakana obara rekorde po broju gledalaca - istakao je Stevanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading