MORA DA SE ŠALI Trener Ludogoreca izjavom pred meč protiv Zvezde nasmejao celu Srbiju
FK Crvena zvezda

Trener Ludogoreca Stanislav Genčev je "mrtav ladan" izjavio da je njegova ekipa došla u Beograd po tri boda. Osnovni problem njegovog tima u ovom trenutku predstavljaju brojne povrede, ali i pored toga veruje da ima dovoljno kvaliteta da trijumfalno napusti Beograd.

- Problemi su vezani za povrede mnogih igrača - Nedjalkov, Žosue Sa, Sisinjo... Sve su to igrači odbrane. Kauli i Marin nisu registrovani, tako da su problemi ozbiljni, pa ćemo iskoristiti neke igrače iz drugog tima. Svakom treneru je teško kada nema važne igrače. Došli smo da igramo dobar fudbal, imamo potrebne kvalitete i možemo da pobedimo ovde - rekao je Genčev.

Ludogorec ima samo dva boda posle četiri odigrana kola i ovo mu je poslednja šansa da se vrati u život.

- Došli smo po tri boda. Ako osvojimo samo jedan, završavamo učešće u Evropi. Znate da je naš tim pretrpeo mnogo promena, Ludogorec nikada nije imao ovako mlad tim. Naš učinak nije tako loš, imamo samo dva poraza u Bugarskoj, igrali smo za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Ne možemo da kažemo da je učinak loš u odnosu na igrače koje imamo.

Zvezda bi u slučaju pobede i pozitivnog rezultata Brage u Herningu, mogla da obezbedi prolaz u nokaut fazu Lige Evrope.

- Ne možemo da kažemo šta je u glavama naših protivnika. Zvezda ima više bodova od nas, normalno je da budu favoriti, ali mi ne izlazimo kao autsajderi, što će se pokazati na terenu. Oko 95 odsto znam svoju startnu postavu, izbor su mi skratili povređeni igrači. Kompozicija mi je gotovo jasna.Malopre sam rekao da nikada nismo imali ovako mlad tim. Mi smo u procesu izgradnje stila igre. Crvena zvezda ima mnogo iskusniji sastav, ali joj to ne daje prednost. Više volim da igram pod velikim pritiskom protiv jakih protivnika, jer igrači ostaju fokusirani sve vreme. Veoma je teško zadržati isti motiv igračima kada imamo meč u Evropi, a za nekoliko dana moramo da igramo protiv ekipe iz donjeg dela tabele u bugarskom prvenstvu. Kada igramo svaka tri dana protiv jakih ekipa, veliki akcenat dajemo na taktiku, jer su igrači izuzetno koncentrisani".

Poraz od ekipe CSKA 1948 bio je šokantan za kompletnu ekipu, koja nije šutnula na gol protivnika svih 90 minuta.

- Očekujem da igrači na taj poraz reaguju kao profesionalci. Ne postoji ekipa koja može da ostvaruje samo pobede, očekujem pozitivnu reakciju. Teško je predvideti kakva će utakmica biti sutra, videćemo ko će više držati loptu. Teško je bilo šta uraditi u kratkom periodu. Zadržaćemo svoj način igre. Trudićemo se da igramo dobar fudbal, da napadamo. Samo nas pobeda ostavlja u igri i mi ćemo je slediti - optimista bez pokrića je Genčev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading