KAKO ĆE U PARTIZANU REAGOVATI NA OVE REČI? Sportski direktor Crvene zvezde progovorio o gorućoj temi!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela kaže da Evropska kuća fudbala koeficijent računa poslednjih pet sezona i da je sve drugo samo "zamajavanje javnosti".

Srbija je trenutno 12. na starom kontinentu, a ukoliko tu i ostane, u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2023/24. imaće dva predstavnika.

Proteklih dana povela se polemika ko je napretku srpskog fudbala više doprineo, Crvena zvezda ili Partizan.

KAKO ĆE U PARTIZANU REAGOVATI NA OVE REČI? Sportski direktor Crvene zvezde progovorio o gorućoj temi!

Printscreen

 

Mrkela ističe da crno-bele treba da bude sramota zbog onoga što rade. 

"Sramota je kako Partizan preko svojih medija spinuje i zamajava javnost. Sabiraju bodove na UEFA listi od osamostaljenja Srbije praveći se ludi iako dobro znaju da UEFA računa samo poslednjih pet godina, a sve prethodne sezone se brišu. Ti zbirni bodovi koje su oni danas objavili preko svojih medija ne znače ništa i nemaju apsolutno nikakvu vrednost", rekao je Mrkela i dodao:

"Tema je zašto se izjednačava rezultat u Evropi Crvene zvezde i Partizana u poslednjih pet godina, a on je nemerljiv. Iz toga i proističe rang lista i UEFA koeficijent na osnovu kojeg Srbija zauzima 12. poziciju u Evropi i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To su podmetačine kojima se oni služe. Besmisleno je da dublje komentarišem izjavu Ilieva. Кada su oni “vukli” i navukli šest titula, bilo je to u domaćoj ligi."

KAKO ĆE U PARTIZANU REAGOVATI NA OVE REČI? Sportski direktor Crvene zvezde progovorio o gorućoj temi!

Vladimir Marković/ Marko Metlaš

 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde navodi da je ovo tek početak Partizanove "igranke".

"U Evropi su osvojili šest bodova za sedam sezona za koeficijent lige u to vreme. Svega šest. Mi smo samo u protekle četiri sezone za srpski fudbal osvojili 30 bodova za koeficijent i doveli ga u situaciju da ima dva predstavnika u Ligi šampiona. Zaprepašćen sam do koje je mere Partizanova mašinerija spremna da ide u svojim spletkarenjima u kojima koriste i medije i drustvene mreže. Moramo biti mudri i pametni jer osećamo da je ovo tek početak njihove “igranke”, a prvenstvo je jako dugo", istakao je Mrkela.

Nema dileme da će se o ovoj temi polemisati i narednih dana. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Smederevac

08.10.2021 20:47

Nista novo iz rupe-fkcz od 45g.do danas samo mulja i laze -.