ZVEZDA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG IGRAČA Potres mozga Lazarevića
ABA liga/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda je posle 11:0 na startu poslednje četvrtine došla do preokreta i pobede nad Budućnošću (71:63) u 2. kolu ABA lige u reprizi prošlosezonskog finala.

- Početak je sezone, ali trudili smo se i dali sve od sebe da se ne ponovi prošla i da stignemo do jako vredne pobede na svom parketu. Bili smo u situaciji koja je iziskivala da svaki igrač pruži i više od maksimuma. Uložili smo mnogo energije, ako se u obzir uzme činjenica da smo imali samo jedan trening pre meča, mogu da budem zadovoljan prikazanim. Treća deonica je bila ofanzivno veoma loša. Međutim, u poslednjem kvartalu smo podigli stepen agresivnosti u odbrani, stiglo je neophodno samopouzdanje u napadu, stekli smo dvocifrenu prednost, a zatim mirno priveli meč kraju. Ono što me muči je činjenica da smo ponovo ostali bez jednog igrača. Lazarević neće pauzirati dugo, ali smo već u ubitačnom ritmu i svaki igrač nam je bitan. Nemamo vremena za trening, moramo da se posvetimo oporavku - naveo je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić smatra da ima za čim da žali:

- Mi smo se promenili mnogo, imali smo dosta problema u pripremnom periodu, ali to sada nije bitno. Izašli smo na teren borili se, imali smo šansu da stignemo do pobede, nismo je iskoristili i to je to. Imali smo kontrolu do poslednje četvrtine, onda smo napravili mnogo grešaka, statični smo bili u napadu, dozvolili smo dosta lakih poena, ali je dobro što su sve stvari popravljive. Siguran sam da će sve ekipe do kraja sezone igrati daleko bolje.

Džikić je na kraju konferencije pitao kako je igrač Zvezde Stefan Lazarević, usledio je odgovor da je najverovatnije u pitanju potres mozga.

Dobio je kontra pitanje, kako je Danilo Nikolić?

- Danilo nastavlja lečenje. Verujem, kao i svi u klubu i svi ljubitelji košarke, da će biti dobro. Lazareviću želim da prođe sa što manje problema i da se brzo vrati na parket.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading