ZVEZDIN RATNIK - ALEKSANDAR DRAGOVIĆ! Reprezentativac Austrije ponovo pokazao klasu: Zaslužili smo podršku navijača!
FK Crvena zvezda

 

U najvećoj utakmici u srpskom fudbalu, u 165. večitom derbiju, kao neprelazna prepreka i stub odbrane Crvene zvezde istakao se Aleksandar Dragović koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču.

- Lepo smo igrali na derbiju, mislim da su navijači zadovoljni borbom i zalaganjem nas igrača. Falilo nam je malo sreće da pobedimo, ali mi je drago što smo uspeli da zalaganjem i dobrom igrom dođemo do izjednačenja. Naredna utakmica nas očekuje već za dva dana na našem najvećem stadionu, na našoj Marakani. Ne sumnjam da će navijači dođi u velikom broju na stadion, kao što su to uradili kada je bila proslava rođendana stadiona, protiv Brage i sada na derbiju. Njihova podrška nam dosta znači i kada se čuje pesma sa tribina svi želimo da damo maksimum i ostavimo srce na terenu. Nemamo poraz u ligi i želimo tako da nastavimo seriju trijumfa protiv Voždovca i da donosimo radost svim navijačima Zvezde koji nas vatreno bodre od početka sezone - rekao je Dragović.

ZVEZDIN RATNIK - ALEKSANDAR DRAGOVIĆ! Reprezentativac Austrije ponovo pokazao klasu: Zaslužili smo podršku navijača!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Da je Aleksandar Dragović bio jedan od najboljih aktera 165. večitog derbija mogli su da zapaze svi navijači Zvezde. Tome svedoče statistički podaci platforme InStat prema kojim je bivši fudbaler Leverkuzena, Lestera i Dinamo Kijeva zabeležio ukupan indeks 295. Dragović je odigrao ceo meč i za period od 90 minuta igre osvojio čak 80 posto duela. Maksimalan učinak imao je u vazduhu gde je imao šest od šest dobijenih duela, a kada su u pitanju dueli na travnatoj površni stameni štoper je u pet navrata izlazio kao pobednik. Superioran je bio Dragović i u uklizavanjima gde je tri puta startovao na loptu i bez faula zaustavljao napade rivala. Kada je u pitanju iznošenje lopte i precizna dodavanja štoper Zvezde takođe bio veoma zapažen. Imao je Dragović 82 posto tačnih pasova upućenim prema saigračima, a od toga tri precizna duga dodavanja upućenih prema Kataiju i Dioniju, dok je najviše razmenjenih pasova imao sa Erakovićem i Kangom.

Od kada je zadužio dres svog voljenog kluba i odigrao prvi meč na priremama u Austriji protiv Šturma, odmah se moglo primetiti da je Dragović štoper na nivou svetske klase. Kao pravi lider na terenu komandovao je odbranom Dragović u kvalifikacijama prvo za Ligu šampiona, gde je zabeležio jednu asistenciju na meču protiv Kairata, a potom u Ligi Evrope. Na četrnaest mečeva, koliko je nastupao za Crvenu zvezdu, reprezentativac Austrije je pokazao dominaciju u gotovo svim segmentima defanzive. Pravovremeni klizeći startovi, sjajno čitanje igre, odličan tajming u skoku sve su to karakteristike centralnog halfa koji igra na vrhunskom nivou.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading