MNOGE STVARI NISU BILE POZNATE JAVNOSTI Zvezda navijačima predstavila sutrašnjeg rivala
Foto: ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda će se u četvrtak sa početkom od 18 časova i 45 minuta sastati sa Bragom u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope.  

MEĐUSOBNI SUSRETI

Protiv Brage je Zvezda igrala tri puta. Prvi put susreli su se sutrašnji rivali u dvomeču 1. kola Kupa UEFA kad su crveno-beli prošli dalje. Duel na "Marakani" završen je bez golova, a beogradski klub bio je oslabljen neigranjem Nikole Žigića, koji je utakmicu propustio zbog kartona koji je dobio u kvalifikacijama protiv Intera iz Zaprešića. Revanš u Portugalu, Crvena zvezda je započela izvanredno pogotkom Milana Purovića na asistenciju Žigića. Konačan rezultat je bio 1:1 i izabranici Valtera Zenge plasirali su se u tadašnju Ligu UEFA, preteču današnje Lige Evrope. Treći meč ova dva tima bio je u sezoni 2007/08 u grupnoj fazi Lige UEFA, a Braga je slavila - 2:0.

JOŠ IMA ULAZNICA

Ulaznice za utakmicu između Crvene zvede i Brage na najvećem srpskom stadionu mogu da se kupe na blagajnama stadiona “Rajko Mitić“, koje će na daan meča takođe raditi, od 10 časova pa do početka susreta.

Direktan prenos utakmice između Crvene zvezde i Brage, možete da pratite na kanalu Arenasport 1, sa početkom od 18 časova i 45 minuta. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše prvotimce i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda nema poraz u dosadašnjem toku prvenstva, a izabranici Dejana Stankovića su zabeležili šest pobeda i jedan remi uz gol razliku 13:3.

Braga je u prvih pet kola portugalskog šampionata zabeležila učinak od dve pobede, dva remija i jednog poraza. Slavili su protiv Moreirensea (3:2) i Maritima (2:0), remije bez golova protiv Vitorije Gimaraeš i Fereire, dok su jedini poraz zabeležili protiv Sportinga (1:2).

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Braga je ovog leta ostala bez dvojice veoma bitnih igrača. Najstandardniji igrač iz prošle sezone, desni bek Rikardo Esžajo je prešao u Sporting, a klub je napustio i iskusni vezista Franseržo koji je otišao u Tursku, što znači da su dva igrača iz prve postave ekipe iz Portugala ovog leta napustila klub. Sa druge strane nekoliko igrača je pojačalo Bragu, prvo je otkupljen od Nirnberga Juri Medeiros, potom je iz Brazila doveden defanzivni vezni fudbaler Lukasa Mineiro, a u napadu se rešenje našli u Viljarealu dovođenjem Marija Gonzalesa. Poziciju na desnom boku su "zakrpili" pozajmicom iz Mančester Sitija u vidu talentovanog Jana Kouta.

SUDIJA MEČA

Glavni sudija je Džon Biton iz Škotske. Pomagaće mu Danijel MekFarlan i Daglas Poter. U VAR sobi sedeće Endrju Modli i Piter Benks iz Engleske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading