SVE JE OBJASNIO Čović javno progovorio o visini ugovora Kalinića, ali i o finansijama oba večita rivala
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u opširnom razgovoru za "Sportin" televiziju pričao o skoro svim aktuelnim temama. Među njima, svakako jedan od najzanimljivijih bila je dolazak Nikole Kalinića čiji je povratak na Mali Kalemegdan jedan od najzvučnijih transfera u poslednjoj deceniji.

Čović je prvo demantovao glasine da će ljubimac zvezdaša za dve godine zaraditi 2,5 miliona evra.

- Daleko je od toga. Mnogo, mnogo niže je od toga. Taj transfer je zatresao region, jer je bilo prirodno da ako Nikola Kalinić odluči da se vrati u svoju zemlju da igra, da se vrati u Crvenu zvezdu. Svaki drugi klub, a bili su mnogi pritisci i finansijski izazovi, ne bi bio prirodan. Kalinić se vratio u Crvenu zvezdu, u kojoj se maksimalno afirmisao kao igrač, jer smo ga uzeli manje-više kao anonimusa. A, Nikola je sada vrlo prepoznatljiv i visoko kotiran kao igrač.

Nadovezujući se na tu priču Čović je istakao da Crvena zvezda nema pare koje se pominju.

- Da vam kažem oko tih manipulacija sa parama. Crvena zvezda nema te pare. Nije ništa jeftino, ni 100.000, ni 500.000, ni milion. Ali daleko je od tih priča o 2,5 miliona i ostalih stvari. Nikad sebi neću dozvoliti da pitam odakle Partizanu pare i to me ne interesuje. Ali moram da znam i vrlo jasno kažem, Crvenoj zvezdi moraju da se obezbede normalni finansijski uslovi. Ne volim da koristim reč "moraju", ali afirmaciju ove zemlje, u velikoj meri, radi Crvena zvezda. Ona ima najveći broj navijača. Kako se drugi snalaze za pare, ne interesuje me. Ali hoću da merim, ono šta je merljivo. A merljivo je u kom rangu takmičenja igrate. Nije isto igrati Evroligu, Evrokup, FIBA ligu šampiona. Prosta je stvar, napravite kriterijume. Pa sada smo mi prvi, sutra će neko drugi to biti prvi, ali znaćete pravila igre. A, ako nema pravila onda je to podložno manipulaciji.

Prvi čovek Crvene zvezde je govorio i finansijskom stanju kluba.

- Iza nas je veoma teška sezone. Naš deficit nije 50, 60, 80 miliona evra. Sad je manji od tri miliona evra. Bilo je 17 utakmica na kojima smo gostovali, na 14 smo putovali čarterima. To nas je koštalo 750.000 evra. Tu imate deficit 500.000 evra. Na sezonskim i dnevnim kartama planirali smo da zaradimo 1.750.000 evra, a ostvarili smo 35.000 evra. Recite zbog matematike 50.000. Tu vam je deficit 1.700.000, pa je to već 2,2 miliona deficita - podvukao je čelnik crveno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Košava

10.09.2021 23:20

Nije tata ukrao sine,tata je sve posteno zaradio...