KANGAAAA I UTAKMICA KOJA JE PROMENILA ZVEZDINU SUDBINU! "Zvezdaši" nikada neće zaboraviti ovaj dan! (VIDEO)
Alo!/Vladimir Marković

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak u Rumuniji igraju revanš meč protiv ekipe Kluža (20.45), a ovaj meč trebalo bi da bude samo formalnost za crveno-bele nakon 4:0 u Beogradu.

Šampionu Srbije to će biti peta uzastopna jesen u Evropi, a sve je počelo na današnji dan 24. avgusta 2017. godine. Šampion Srbije odradio je pravi remont, promenjen je gotovo čitav tim, stigao je novi trener Vladan Milojević nakon što su crveno-beli ostali bez šampionske titule.

Očekivanja navijača nisu bila tako velika, ali nakon što je savlada Sparta iz Praga i to u dva navrata, apetiti su porasli. Plej-of za ulazak u Ligu Evrope i žreb koji je bio nemilosrdan. Crveno-beli su se ukrstili sa ruskim Krasnodarom, moćnim titom bogatog vlasnika.

Prvi meč na velelepnom stadionu u Rusiji i 3:2 za domaćina, bili su jasan signal "delijama" da 24. avgusta napune "Marakanu". Zvezdi je bila potrebna pobeda od 1:0 ili 2:1 kako bi posle 10 godina zaigrala u Evropi.

Nemanja Radonjić u 7. minutu pogodio je za delirijum, a onda u 46. ispisana je istorija. Gelor Kanga postigao je jedan od najlepših golova na "Marakani" u 21. veku. Do kraja ja Grankvist smanjio sa nepostojećeg penala u 82. minutu, a Milan Borjan u nadoknadi obranio zicer i poslao crveno-bele na duele sa Kelnom, Arsenalom i BATE Borisovim.

Od tog dana počela je nova era na "Marakani", a crveno-beli već petu godinu za redom igraju evropsku jesen. Duel protiv Krasnodara ispostavio se kao utakmica koja je promenila sudbinu crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading