BOLELO JE I BOLEĆE JOŠ DUGO! Ovo je 5 najtežih poraza Crvene zvezde u Evropi!
FK Crvena zvezda

 

Dugo, baš dugo će boleti poraz od Moldavaca. Ne samo navijače Crvene zvezde već i upravu, ali i fudbalere. Posledice eliminacija od Šerifa i Omonije skupo su koštali šampiona Srbije, a to će se tek osetiti u Ljutice Bogdana kroz naredne mesece, pa i godine.

Kroz dugu istoriju Crvena zvezda je doživela mnogo poraza, ali su neki od njih bili baš, baš bolni. Kada bi morali malo da se vratimo kroz istoriju, a da se potrudimo da ostanemo u 21. veku sigurno da se vrlo lako može izvući bar 5 poraza koji nisu bili u renomeu crveno-belih.

Slovan Bratislava 

Fudbaleri Crvene zvezde 2006. godine eliminisani su od slovačkog Slovana iz Bratislave. Tada prilično slab tim uspeo je da pobedi crveno-bele u oba navrata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

"Zvezdaši" su bili šokirani porazom na "Marakani" sa 1:2, ali su očekivali brutalan odgovor u revanšu. Međutim, videli su novu blamažu i još jedan trijumf Slovaka.

Crveno-beli su samo nedelju dana pred ovaj dvomeč odigrali odlične dve utakmice protiv Milana. Poraženi su u oba navrata (0:1, 1:2), ali su odbradovali navijače dobrom igrom. Međutim, usledio je hladan tuš i sezona bez evropskih takmičenja.

Černomorec

BOLELO JE I BOLEĆE JOŠ DUGO! Ovo je 5 najtežih poraza Crvene zvezde u Evropi!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Možda ne tako atraktivan protivnik, ali možda mu ovde i nije mesto. Sigurno da mnogi do duela sa Zvezdom nisu ni čuli za ukajinski Černomorec. Sovjeti su u periodu od 2010. do 2015. godine bili prilično dobra ekipa.

Pretili su Šahtjoru i Dinamu iz Kijeva, ali se u Beogradu očekivao prolaz dalje u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2013. godine. Miloš Ninković predvodio je crveno-bele koji su već u prvom meču u Odesi shvatili da Ukrajinci nisu za šalu.

Verovali su "zvezdaši" da njihov klub može dalje. Revanš u Beogradu počeo je idealno, penal za Zvezdu. Ninković je imao priliku da svoj tim dovede na gol do prolaska, ali je promašio sa bele tačke i Ukrajinci su sa 0:0 prošli dalje.

Kairat 

BOLELO JE I BOLEĆE JOŠ DUGO! Ovo je 5 najtežih poraza Crvene zvezde u Evropi!

Foto: ATA Images

 

Pretili su Kazahstanci i ovog leta da ponovo uspeh iz 2015. godine kada su posramili četu Miodraga Grofa Božovića u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bilo je to najranije ispadanje iz Evrope za crveno-bele.

Šokantan poraz u Beogradu od 0:2 bio je nagoveštaj velikog blamiranja. Crveno-beli su kao opravdanje gledali ka crvenom kartonu Save Pavićevića na početku meča, ali pomoći nije bilo ni u Kazahstanu gde su poraženi sa 1:2. Jedini gol postigao je Vukan Savićević sa bele tačke.

Bio je to do danas možda i najteži poraz šampiona Srbije u Evropi.

Omonija

Teško da je moglo bolje po crveno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prošli su Evropu i Tiranu, a u trećoj rundi im se put toliko pročitio da su od svih mogućih rivala izvukli kiparskog šampiona.

Trebalo je da to bude lak posao za četu Dejana Stankovića, ali je penal rulet presudio u korist protivnika. Uspela je Zvezda nakon toga da popravi utisak u Ligi Evrope, bude druga u grupi sa Hofenhajmom, Gentom i Slovanom, a onda bude i odličan takmac sa Milanom, međutim... 

Šerif

BOLELO JE I BOLEĆE JOŠ DUGO! Ovo je 5 najtežih poraza Crvene zvezde u Evropi!

FK Crvena zvezda

 

Dolazimo do onog glavnog. Kada se pogledaju svi pređašnji neuspesi, eliminacija od Šerifa možda je i najveći nespeh u ovom veku. Otvoren put ka jeseni u Ligi Evrope, a od svega samo nada da će uspeti da eliminišu rumunski Kluž.

Ako su kao izgovor za eliminaciju od Omonije crveno-beli tražili u tome što se igrao samo jedan meč, dve utakmice bez pobede protiv Šerifa su prilično bolne. Šampion Moldavije je nakon svega prikazanog zaslužio da prođe dalje, a da ništa posebno nije pokazao.

Niti imaju zvezde u timu, niti su bauk, ali su crveno-beli toliko loše izgledali da je sve ostalo bilo nebitno.

Sigurno da će navijači pokušati da zaborave Šerif, kao što su Omoniju, ali će crveno-beli morati da učine nešto po tom pitanju. Pre svega potrebno je eliminisati Kluž i nagovestiti da sezona još uvek nije bačena.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading