Darko Stošić
Printscreen Instagram /darko_sto
Darko Stošić

Printscreen Instagram /darko_sto

Darko Stošić, Foto: Printscreen Instagram /darko_sto

* Darko Stošić ima skor od 13 pobeda i 3 poraza, konkretno u organizaciji UFC 1-2

* Kenedi Enzečukvu ima 7-1 i 1-1 u UFC-u

* Ovo je Darku bio drugi uzastopni poraz, početkom juna od njega je odlukom sudija bio bolji Devin Klark

Darko Stošić (13-3, 1-2 UFC) u svojoj trećoj borbi u UFC-u je upisao drugi poraz. 27-godišnji poluteškaš na događaju "UFC on ESPN 5" u Nju Džerziju izgubio je jednoglasnom odlukom sudija (29:26, 28:27, 28:27) od Kenedija Nzečukvua (7-1, 1-1 UFC).

Srpski borac izgubio meč zbog kontroverznih odluka! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 04.08.2019. 16:40 Drugi poraz zaredom za MMA borca Darka Stošića. Darko Stošić, Foto: Dušan Milenković * Darko Stošić ima skor od 13 pobeda i 3 poraza, konkretno u organizaciji UFC 1-2 * Kenedi Enzečukvu ima 7-1 i 1-1 u UFC-u * Ovo je Darku bio drugi uzastopni poraz, početkom juna od njega je odlukom sudija bio bolji Devin Klark Darko Stošić (13-3, 1-2 UFC) u svojoj trećoj borbi u UFC-u upisao je drugi poraz.

Srpski borac iz Kro Kopovog tima je u borbi zadao značajno veći broj udaraca, ali su mu oduzeti bodovi jer je protivnika udarao u prepone i zbog toga je izgubio. Ovo je drugi uzastopni poraz za Stošića i ozbiljno dovodi u pitanje njegov ostanak u UFC organizaciji O svemu se oglasio Cro Cop i prokomentarisao poraz Stošića.

- Pozdrav svima! Evo da se i ja osvrnem na Darkovu borbu jer je i red, s obzirom koliko ‘stručnjaka’ i ‘znalaca’ je spominjalo moju dvoranu i pripreme u istoj. Kao prvo, Stole je sjajan lik i dobar čovek i drago mi je da mu mogu pomoći. Na isti način razmišljaju svi u dvorani, kao i Stipe koji mu je bio u uglu i koji s njim najviše radi. Od čega se sastoji ta pomoć? Prvo, na raspolaganju mu je dvorana 0-24. (Garaža, kako neki kažu, ima 300 kvadrata i visinu od 4 metra, ali lepo je da ima ljudi za koje je to garaža. Kamo sreće da su svi tako uspešni poput njih i da su im garaže takve).

Drugo, ima vrhunsku ekipu i za stand up i za parter. Išii, inače olimpijski pobjednik u džudu, Ante Delija, Tomislav Čikotić, Saša Milinković, Teodras Auštoklius, a tu sam i ja i još dolaze vrhunski rvači tokom svakih priprema. Treće, imamo odličan program i radi se zaista krvavo i teško, ali svako od nas je individua za sebe i svako u trening daje onoliko koliko može i koliko misli da treba, ali program se mora poštovati i nema preskakanja. Isto kao što se mora slušati ugao, a ne raditi po svom i donositi svoje zaključke. Stole je odradio pasivnu borbu, ali je bio bolji prvu i treću rundu! Dve javne opomene su presudile.

Pogrešio je jer nije slušao ugao. Nije se do kraja pridržavao programa priprema. Zašto? Ne znam. Možda ga je mučilo skidanje kila, znam da mu je to teško padalo i strašno fizički iscrpljivalo. Uglavnom, svaka škola se plaća, a ona koja se ne plaća, ni ne vredi. Dobra stvar za Stoleta je što je mlad i što ima vremena. Neka izvuče pouke iz ovog poraza kao da je pobedio! A ovakve sparing partnere i ovako krvave treninge teško da će naći.

Mirko Filipović

Printscreen/Youtube/Podcast Inku

Mirko Filipović, Foto: Printscreen/Youtube/Podcast Inku

I još nešto, ovo sve radim besplatno, jer volim Stoleta i želim mu pomoći, a to isto vredi i za ostale momke iz dvorane. Putovao sam iz Pule na svaki sparing, jer sam mu ja sparirao, iako je to zadnja stvar koja mi treba, ali sam došao i odradio jer mi je drag i jer sam želeo pomoći. I još se borio protiv levorukog (poput mene). Nisam se mogao produžiti 10 cm, koliko je protivnik viši, ali smo odradili odlične sparinge.

PROČITAJTE JOŠ:

U nastavku svog posta na Fejsbuku Mirko je skrenuo pažnju da se na pripreme ne sme dolaziti "zapušten", ali da veruje da će Stošić sve ove kritike shvatiti kao dobronamerne savete.

BONUS VIDEO:

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića