Matijas Fernandez
youtube/ PSICÓTICOS POR VALE TUD
Matijas Fernandez

youtube/ PSICÓTICOS POR VALE TUD

Matijas Fernandez, Foto: youtube/ PSICÓTICOS POR VALE TUD

Brazilac Matijas Fernandez, 22 godine, preminuo je posle borbe u Manausu protiv Obee Pereire.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom borbe, Fernandez je pretrpeo seriju udaraca po glavi i vratu, na kraju je nokautiran i bez svesti prebačen u bolnicu.

Nažalost, prema informacijama tamošnjh medija, on je u bolnici doživeo i seriju od čak četiri srčana udara, što je bilo kobno za mladog sportistu.

Romulo Lobo, organizator događaja je rekao da ne postoji dokaz da su udarci protivnika bili fatalni, tvrdeći: "Još uvek čekamo obdukcijski izveštaj od IML (Medicinska pravna institucija)

Međutim, posle svega počele su i medijske spekulacije o uzrocima tih srčanih udara, postoje sumnje da je pre borbe uzeo ''nedozvoljena sredstva'', pa se čekaju rezultati obdukcije da te sumnje potvrde ili demantuju.

"Postoje tvrdnje da je Matijas koristio lekove pre nego što je ušao u ring, što bi mogao da bude uzrok njegove smrti. Ovo još uvek nije potvrđeno i još uvek čekamo rezultate da saznamo šta se tačno dogodilo i od čega je umro" - rekao je Lobo.

Iako je pitanju amaterski događaj, Lobo tvrdi da je događaj organizovan po propisima i da su imali ambulantna kola koja su čekala na parkingu u slučaju da se nešto dogodi.

Fernandezov menadžer, Valmir Dijeb, ga je pratio do bolnice i bio je sa njim kad je ovaj preminuo. "Ostao sam sa njim od 21:20 pa sve do 23:46 kada je preminuo, tu je bio ceo tim doktora koji su pokušali sve  ali ništa nije moglo da spreči njegovu smrt" - rekao je Dijeb.