SKANDAL Slavni hrvatski sportista proglašen krivim za silovanje
Tanjug

Damir Škaro, bivši jugoslovenski bokser i nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, proglašen je danas na Županijskom sudu u Velikoj Gorici krivim za polno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlene u AK Siget, u kojem je bio šef.

Kako piše Index, prijavu protiv Škare za silovanje podnela je lekarka nakon što joj je zaposlena Autokluba Siget ispričala da ju je početkom avgusta 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žena je i svedočila, detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom uhvatio oko struka, nabio na sebe i levu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom je trenutku, ispričala je, uspela da se iščupa i rekla mu da stane. Ali je nije poslušao.

SKANDAL Slavni hrvatski sportista proglašen krivim za silovanje

Printscreen

 

 

- Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati - ispričala je žena.

Nije mogla da se oslobodi, a Škaro je tada počeo da joj gura ruku u polni organ, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao da natera da sedne i pitao je može li da joj se izvini, na šta mu je ona rekla da za to nema izvinjenja. Škarin prijatelj nudio joj je 80.000 evra da ćuti o svemu.

Damir Škaro je predstavljao Jugoslaviju na nekoliko Olimpijskih igara. Najveći uspeh u karijeri bilo je osvajanje bronzane medalje na Letnjim olimpijskim igrama 1988. u Seulu, u poluteškoj kategoriji. Takmičio se na Olimpijskim igrama 1980. i Olimpijskim igrama 1984. godine

Škaro je bio izabran u Hrvatski sabor 1995. godine kao član političke partije HDZ.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading