VELIKI USPEH MIĆOVIĆA I BALTIĆA NA TAKMIČENJU U ITALIJI Srebro i bronza za Srbe na MMA prvenstvu Evrope!
FOTO: IMMAF

Amaterska MMA reprezentacija Srbije prvi put je nastupala na IMMAF Evropskom prvenstvu, a naši momci su već dokazali da im je mesto u samom vrhu. Iz Italije u Srbiju Ognjen Mićović je doneo srebro, a Dževad Baltić bronzanu medalju!

Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, izdominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Veći deo mečeva Mićović je rešio već u prvoj rundi i to RNC-om!

FOTO: IMMAF

 

Drugi naš borac, Dževad Baltić, takođe je bio više nego dominantan u poluteškoj kategoriji i osvojio je bronzanu medalju. Nekoliko mečeva je završio giljotinom.

MOŽDA JE TEŽI, ALI JA SAM LUĐI Vaso Bakočević prekinuo penziju posle sedam dana i odmah dogovorio novu tuču po posebnim pravilima

FOTO: IMMAF

 

Naši borci na putu do odličja nisu imali nimalo lake protivnike, ali zahvaljući dobrom vođenju trenera Jusufa Hajrovića i Save Lazića, Baltić i Mićović su pokazali zašto su veliki potencijal srpskog MMA sporta.

FOTO: IMMAF

 

Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije koji je preporodio ovaj sport kod nas od kada je preuzeo vođenje krovnom organizacijom, nije krio zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u Italiji.

FOTO: IMMAF

 

- S obzirom na to da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere - više sam nego zadovoljan. Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja - istakao je Nikolić.

FOTO: IMMAF

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading