SAMO JAKO Šampionski dani za naš boks tek dolaze: SRBIJI ZLATO U PARIZU!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Srbija je posle 26 godina čekanja dobila bokserskog heroja u liku mladog Vladimira Mirončikova, koji je našoj zemlji iskovao bronzu na nedavnom Svetskom prvenstvu u Beogradu. Ali na tome se neće završiti...

SAMO JAKO Šampionski dani za naš boks tek dolaze: SRBIJI ZLATO U PARIZU!

BSS

 

Selektor muške reprezentacije Milan Piperski je, kaže, uveren da će narod tek slaviti medalje osvojene u ringu.

Ruski i kubanski učitelji

U srpskom boksu trenutno se intenzivno radi na trenerskom kadru.
- Kvalitet trenera je jedan od elemenata koji uzrokuje postojeće stanje. Dosadašnjom reformom je postavljen dobar temelj koji će u godinama koje dolaze biti nadograđivan njihovom pravilnom primenom od svih ljudi uključenih u boks-sistem Srbije. Edukacija trenera je prioritet, konstantno se radi na tome, već nekoliko godina obuku našim trenerima rade vrhunski majstori svog zanata, treneri s Kube i iz Rusije - podseća Piperski.

- Na šampionatu u Areni reprezentativci su ostavili srce u ringu. Pokazali su kako se bori za zemlju, čak i kada su sudije dželati koji dobijenu partiju pripišu drugome. Borili smo se i izborili, imamo medalju, imamo i mlade snage s kojima nastavljamo da radimo još jače i bolje, jer apetiti i boksera i stručnog štaba reprezentacije, Bokserskog savez Srbije, svih nas u boksu su porasli. Zacrtali smo nove ciljeve i idemo herojski, velikim radom i energijom njima u zagrljaj. Imaćemo Olimpijskog pobednika u Parizu 2024. - smelo poručuje Piperski, nekada šampion naše zemlje i sveslovenskih zemalja.

SAMO JAKO Šampionski dani za naš boks tek dolaze: SRBIJI ZLATO U PARIZU!

BSS

 

Ni najveći zaljubljenici u plemenitu veštinu u Srbiji nisu mogli ni da naslute da će biti svedoci pisanja istorije boksa kroz planetarnu smotru u Beogradu. Naš glavni grad je drugi put bio domaćin Svetskog šampionata, okupivši 101 naciju sa svih meridijana, s više od 1.200 boksera i članova stručnih štabova. Svedočili smo mnogim rekordima, novitetima, novim standardima...

Regionalna liga donosi kvalitet

Selektor naglašava da iza velikog uspeha stoji vreme i ogroman rad.

- Poslednje četiri godine radi se kao nikad dosad. Od kampova za naše najbolje takmičare, preko priprema reprezentativaca, do ligaškog takmičenja koje je bilo ugašeno deceniju i po, do osnivanja regionalne lige, što dodatno unosi kvalitet u boks na našim prostorima. Zajedničkim radom svi imamo veliku korist, jer odmeravanjem snaga, razmenom ideja i iskustva videćemo gde smo i šta možemo dalje činiti kako bismo stvorili kredite s pokrićem za budućnost ovog sporta - kaže Piperski, koji već dugi niz godina ima školu boksa u rodnom Zrenjaninu.

- Srbija je dokazala da je donosilac svetla, predvodnik na putu iz mraka. Kada su mnogi zbog pandemije virusa korona ustuknuli, zatvorili se i odustali od borbe za bolje sutra, mi smo se uhvatili u koštac s nedaćama i krenuli u bitke u kojima su samo pobede opcija. Pre samo četiri godine, kada je boks u našoj zemlji pao ispod svih margina, Nenad Borovčanin je krenuo u akciju oživljavanja boksa u Srbiji. Mnogi su se tada smejali, govorili da se uhvatio za nešto što je odavno etiketirano kao nemoguća misija, ali on nije odustao. Kao što nikada nije znao za poraz u ringu, tako zna samo za pobede i sada kao čelni čovek boksa u našoj zemlji. Uz ogromnu pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne samo da je vratio boksu sjaj i širom zemlje otvorio besplatne boks-škole, opremio sale, vratio višemilionski dug njegovih prethodnika koji su boks doveli do potpunog raspada, već nam je doneo i Svetsko prvenstvo i omogućio da doživimo ono što se već sad zove istorija - ističe selektor muške reprezentacije Milan Piperski.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading