Marko Nikolić dovodi 100 Srba sa KiM u Beograd
BSS

Najbolji bokser Srbije u poluteškoj kategoriji 32-godišnji Marko Nikolić nebrojano puta dokazao je kako se voli otadžbina, a ovaj put pokazao je to na poseban način. U društvu oca Radislava koji je rođen u selu Delovce (Suva Reka) čelična pesnica našeg boksa, hrabri i zahvalni pripadnik vatrogasnog bataljona Voždovac posetio je srpski narod i obišao istorijske spomenike srpskog srednjovekovnog trajanja na Kosovu i Metohiji, Gračanicu, Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane i druge svetinje tog vremena koji su stožeri okupljanja i opstajanja pravoslavaca. 

Marko Nikolić dovodi 100 Srba sa KiM u Beograd

BSS

 

 

Prilikom posete dedovini, kućnog praga na kome je rastao njegov otac Marko je svog tvorca i sve Nikoliće još jednom učinio ponosnim. Poznat po humanitarnom radu, po tome što je mnoštvo puta boksovao za decu obolelu od raka, sada je učinio veliku radost i za naš narod južno od Ibra, a suze oca Radislava rekle su sve.

Srpski boks as bio je gost gradonačelnika Opštine Gračanica Srđana Popovića i tom prilikom je uručio 100 karata za svečano otvaranje Svetskog prvenstva u boksu za muškarce koje je na programu 24. oktobra u beogradskoj Areni. Pored toga Nikolić je obezbedio i dva autobusa koji će ljubitelje plemenite veštine sa KiM dovesti u Beograd i po završetku spektakla vratiti nazad.

Marko Nikolić dovodi 100 Srba sa KiM u Beograd

BSS

 

 

Marko je poznat po tome što su njegovi izlasci u ring uvek obojeni duhom srpskih ratnika i pravoslavlja. Bokser velikog srca i posebnog kova Nikolić sa Kosova i Metohije vraća se u Beograd preplavljen emocijama i nadahnut za nove pobede u ringu, ostaviviši srpski narod koji je posetio u prethodna dva dana pun nove snage, energije, hrabrosti i suza radosnica koje je izazvala njegova inicijativa i realizacija vredna divljenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading