RUSKI SAN! Kad BAĆUŠKE jure medalju za Srbiju!
Alo/M.jošida

Vahid Abasov i Sadam Magomedov kao nove perjanice Crvene zvezde ove sezone titulama prvaka države na nedavno održanom finalu u Šapcu u velter i teškoj kategoriji gotovo sigurno su obezbedili mesto u našoj reprezentaciji za superspektakl u „Beogradskoj areni“ (24. oktobar - 6. novembar). I ne samo to - obojica pucaju na medalju! 

I Vahid i Sadam, kao ponosni Rusi, ističu da već sada s velikim zadovoljstvom ulaze u ring pod srpskom trobojkom i da bratskom narodu žele da poklone odličja kojima će se svi dičiti. 

Da je Abasov predodređen za uspon na sam svetski vrh, dovoljno govori činjenica i ko mu je otac. 

Alo/M.jošida

 

 

- Moj pokojni otac Vagif je nosilac šampionske titule još iz vremena Sovjetskog saveza. Bio je master sporta, dobitnik je nagrade za razvoj plemenite veštine u Rusiji. Od njega sam i naučio da čovek ne treba da se zadovoljava nacionalnim titulama, moji planovi su vezani za odličja na evropskom i svetskom nivou. Tako će biti na Svetskom prvenstvu u Beogradu - kaže Vahid, 24-godišnjak rođen u Samarskoj oblasti. 

I njegov zemljak Magomedov, rođen na Kavkazu, primećuje uspon srpskog boksa. Sebe naziva bokserskim vojnikom, patriotom i naglašava da mu je ukazana velika čast što su se dva nacionalna saveza, ruski i srpski, dogovorila o međusobnoj saradnji. 

Alo/M.jošida

 

 

- Čim sam saznao da je Nenad Borovčanin, predsednik BSS, izrazio želju da dođem u Srbiju i da prenesem znanje koje sam stekao u ruskoj školi boksa, s oduševljenjem sam prihvatio taj izazov. Sada mi je posebno drago što nosim dres Crvene zvezde, što sam član kluba tako slavnog imena. Imamo šest osvojenih medalja na pojedinačnom Prvenstvu Srbije, to je dokaz da se Crvena zvezda uspešno vraća u sam vrh ovdašnjeg boksa. Što se Svetskog prvenstva tiče, nemojte se iznenaditi ako Srbiji donesemo neku medalju - kaže za Alo! ovaj šampion. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading