PRVA LASTA Posle dugo godina Kragujevac ima bokserskog šampiona
grad Kragujevac

To je Slobodan Jovanović, član Bokserskog kluba Lukač, koji je osvojio zlatnu medalju na pojedinačnom prvenstvu Srbije održanom u Šapcu. U finalu, u kruzer kategoriji, 86 kilograma, Slobodan je pobedio Aleksu Markovića sa 5:0.

Tim povodom za Slobodana i njegovog trenera Vojislava Lukačevića Lukača, prijem su priredili Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca, i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport .

- Kragujevac je ove godine ostvario neverovatne uspehe u sportu. Sa svim sportistima, sportistkinjama i ekipama sam se sastao i razgovarao. Svi ti uspesi me pomalo i plaše, jer su podigli očekivanja Kragujevčana i kvalitet sporta visoko na lestvici koje treba održavati i zadržati. To je ono što će biti pravi uspeh za sve nas. Posle državne titule očekujemo Slobodanov uspeh na Svetskom prvenstvu. Takav nastup kragujevačkog sporta je nešto što zaista može da ispuni srca svima - ocenio je Dašić.

PRVA LASTA Posle dugo godina Kragujevac ima bokserskog šampiona

grad Kragujevac

 

 

Mladi šampion je naglasio uporan rad uz mnogo odricanja:

- Zasluženo smo osvojili zlato i trudićemo se da nastavimo tako. Uskoro ćemo početi pripreme za Svetsko prvenstvo. Sam odlazak na prvenstvo, pored svih imena svetskog boksa je čast, a ako osvojimo neku medalju biće to zaista uspeh. Nadam se da ćemo uz podršku grada dobiti malo bolje uslove za održavanje treninga, a onda će i rezultati sami doći.

Trener Vojislav Lukačević kaže da njegov klub okuplja mlade talente i da se sa njima ozbiljno radi, ali Bokserski klub Radnički zbog tradicije i svi mi zajedno moramo da podignemo boks na viši nivo jer je Kragujevac iznedrio mnoga poznata imena u srpskom boks.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading