Stomatolog
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Poznati britanski ortodont na svojoj deci svake večeri sprovodi metodu za koju kažu da je trenutno najkontroverznija u stomatologiji.

Da li ste čuli za mouth taping, tj. lepljenje usana tokom sna? Zašto se ova metoda preporučuje, govorio je nedavno dr Majk Mju, ortodont iz Velike Britanije, tokom gostovanja u podkastu Agelast kod Galeba Nikačevića.

Dr Majk Mju je pre nekoliko godina postao prava globalna internet senzacija svojom „mewing” (mjuing) tehnikom koja dnevno generiše milionske preglede na TikToku i Instagramu, a u kojima tinejdžeri pokazuju svoje transformacije vilice koristeći ove vežbe.

Zbog te viralne tehnike našao se na udaru zvaničnog udruženja u svetu ortodoncije u Velikoj Britaniji i ima vrlo kontroverznu reputaciju. Na optužbe i sam dr Majk odgovara u ovom razgovoru u podkast Agelast, ali i objašnjava specifičnu tehniku koju primenjuje i na svoju decu – lepljenje usana tokom noći. Evo kako on priča o tome na primeru svoje ćerke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galeb (@agelast_)

„Ja svake večeri lepim usne svojoj deci. Imala je dudu, cuclu… nisam bio zadovoljan time. Kad smo je isključili, odjednom je počela da diše na usta. Da sada to radim, ostavio bih je. Počela je da diše na usta, a ja nisam u tom trenutku počeo da joj lepim usne. To je potrajalo. Nažalost, to je bilo vreme kad je počelo ovo sa suđenjem.“

 

Kako kaže, bio je pod ogromnim stresom nekoliko godina, ali onda je počeo da lepi usne deci. Razlog za to je, kako tvrdi, velika dobrobit po zdravlje.

„Zato sam uprskao stvar. Onda sam se pribrao. Do tada je već počela da ima problema. Tad sam joj širio gornju vilicu. Imala je četiri-pet godina. Stavio sam joj protezu pred peti rođendan i proširio sam gornju vilicu. Odjednom je počela da izdiše na nos. I tad sam počeo da joj lepim usne. Video sam neko istraživanje koje kaže da su alergije povezane sa disanjem na usta. Odjednom su joj se smanjile alergije, boja kože joj je bila bolja, bila je mnogo zdravija samo zato što je disala na nos. Tokom dana su joj usta bila često otvorena, ali svake noći po celu noć morala je da diše na nos“, kaže doktor Majk.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading