Žena
Foto: Alo/Facebook printscreen

Na kraju ljudi uvek imaju potrebu da kažu nešto kako bi zatvorili poglavlje. Tako je u životu, ali i pre smrti. Poslednje reči neretko su teške, pune bola, a nisu neobične i suze.

Kejt Rekam, koja je na društvenoj mreži X kao "Učiteljica sa rakom", rasplakala je mnoge, svojim oproštajnim pismom koje je podelila. Ovoj ženi dijagnostikovan je rak dojke, a preminula je u 45. godini. Lekari su joj rekli da nema pomoći, budući da je bila osetljiva na estrogen.

Pismo koje je slomilo srca

Ona je u poslednjim trenucima smogla snage da napiše svoje poslednje, odnosno oproštajno pismo koje je objavljeno nakon njene smrti.

 

"Ako ovo čitate, to znači da sam umrla, ali ne plačite za mnom. Živela sam svoj život po svojim uslovima i onako kako sam želela. Otvorila sam nalog na društvenoj mreži X jer mi je bio potreban izlaz. Dobila sam mnogo više. Osećala sam se ostvareno i mnogo manje usamljeno", glasi poslednja poruka Kejt.

 

Već prvim redovima rastužila je ljude širom sveta, a objava je brzo postala viralna i broji preko 30 miliona pregleda i 10.000 komentara.

 

"Neverovatno sam tužan što moram da vam saopštim da je Kejt preminula u sredu oko 13.25", napisao je Kejtin suprug Mark, i dodao da je Kejt preminula okružena najbližima.

 

Poslednja želja

Dalje u objavi on je istakao da je njena poslednja želja bila da se na sahrani ne nosi žuto, jer je ta boja asocira na bolničke dane i zavese u sobi.

- Tražila je da ne bude cveće i zamolila za bilo kakve donacije koje bi pomogle za budućnost naših ćerki Rubi i Nensi - napisao je Mark.

Kejt je ranije navela da joj je rak dijagnostifikovan u 39. godini, iako nije imala faktore rizika. Pokušavajući da podigne svest o bolesti pokrenula je fondaciju Fighting to be Heard.

U objavi od 7. juna najavila je skori odlazak, a ovaj tvit se takođe masovno deli.

 

"Sada sam kod kuće, gde i želim da budem. Sa Markom i devojkama. Okružena sam ljubavlju i porodicom i prijateljima. Svi se okupljaju i imam toliko podrške. Uprkos svemu, osećam se blagosloveno", napisala je tada Kejt.

 

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading