Poslednji pozdrav
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Emotivan snimak koji od juče obilazi planetu, a na kojem se vidi kako voljena medicinska sestra za decu, Patris Sanders, prima počasni poslednji pozdrav od kolega, oduševio je i rasplakao milione ljudi.

Nakon 36 godina rada u zdravstvu kao medicinska sestra u dečijoj bolnici, Patricija je doživela bilateralni moždani udar. Prema njenoj poslednjoj želji, isključena je sa aparata za održavanje života i sve zdrave organe je donirala. Dok je krevet išao ka sali, njene kolege su joj odale posebnu počast.

@abc30_actionnews Dozens of nurses and loved ones gathered at Community Regional Medical Center to honor one of their own on Thursday. Patrice Sanders was a nurse at Valley Children’s Hospital for more than three decades before her family had to make the tough decision to let her go and donate her organs. #organ #donor #nurse #healthcareheros ♬ original sound - ABC30
Zašto je Patrisija rešila da donira organe?

Ova priča je važna jer pokazuje duboko poštovanje i ljubav koje su kolege imale prema njoj. Takođe, podseća nas na važnost doniranja organa, što je bila Patrisina poslednja želja. Patrisi je prvobitno dijagnostikovana gastroenteritis, ali je njen zdravstveni status nastavio da se pogoršava. Kasnije je otkriveno da je doživela bilateralni moždani udar.

U razgovoru sa doktorom, porodica je saznala strašne vesti.

"Imali smo sastanak sa hirurgom koji nam je rekao da njeno stanje neće biti povoljno, da će imati mnogo invaliditeta“, rekla je njena sestra.

Porodica ispoštovala poslednju želju

Patrisija je tom prilikom donela tešku i velikodušnu odluku.

"Videla je kako mnoga deca umiru u dečijoj bolnici dok je bila tamo kao medicinska sestra. Uvek je imala veliko poštovanje prema deci koja su donirala svoje organe i mislim da je taj primer za nju bio inspiracija za nju“, ispričala je ona, dodavši kako je decidno tražila da bude donor.

Njena smrt je pogodila mnoge

Patrisina porodica je izjavila da mesto tuge slavi život koji je vodila i pamtiće ljubav koju je često pokazivala drugima.

"Njena smrt je duboko pogodila sve nas. Bila je veoma voljena i nastavlja da voli druge koje ni ne poznaje", rekla je njena sestra Pejdž.

Snimak ispraćaja inspiracija za milione širom sveta

Patris je ostavila dubok uticaj na sve one koje je upoznala, objasnila je Pejdž, dodaviši da je njen odlazak bio emotivan trenutak za sve njene kolege, a njen život i posvećenost doniranju organa će ostati inspiracija za mnoge.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading