Očuh
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Na društvenoj mreži Instagram objavljen je video koji je mnogima naterao suze na oči. Video traje kratko, međutim sasvim dovoljno da nam pokaže da je krvna veza nekada potpuno beznačajna, i da su mnogo bitniji ljubav i pažnja koji stvaraju najjače veze među ljudima.

Ovo nam je dokazala jedna devojka s kojom je upravo takvu vezu izgradio njen očuh koji ju je odgajao 25 godina. On je za nju bio tata u pravom smislu te reči, pa je odlučila da mu jednim gestom pokaže koliko joj znači i kolliko mu je zahvalna za to što je za nju kao roditelj bezuslovno bio tu sve vreme.

Naime, devojka se porodila i na svet donela prelepu devojčicu. Odlučila je da priredi svom tati jedno iznenađenje i da snimi njegovu reakciju. Pitala ga je: "Pogodi kako se preziva!", misleći na svoju ćerkicu. Kada ju je pitao: "Kako?", njen odgovor mu je izazvao suze radosnice i lavinu emocija.

 

Devojka je odlučila da njena ćerka nosi prezime "Bojd", koje je prezime njenog očuha, odnosno deke male devojčice. Odlučila je da devojčica nastavi porodičnu tradiciju deke s kojim nema krvnu vezu, ali veza koju imaju je mnogo jača od one biološke. Reakcija ponosnog i presrećnog deke nam govori koliko mu ovo znači.

 

Komentari korisnika na ovaj video su brojni: "Prelepo i preemotivno", "Bravo! Divno! Toliko emocije u tako malo sekundi", "Svaka čast kako ju je odgajio. A njemu poštovanje. I ona zaslužuje poštovanje, nagradila ga je time da unuka nosi njegovo prezime", "Bravo, dala si detetu prezime čoveka koji te je othranio i pružio ti lepo detinjstvo", "Ih, koliko emocija, bravo, ljudi".

Jedna korisnica je prokomentarisala: "Šta ima veze što je očuh, možda je gledao bolje nego otac. Maćeha i očuh su samo ružni nazivi, a druga je ostavila komentar koji je je u stvari suština cele priče: "Nije roditelj koji napravi dete, roditelj je koji te gaji i vaspitava. Roditelj je onaj koji te gaji i zna svaku tvoju bol i radost, to je pravi roditelj!"

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading