Tinejdžer
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Dok većina sedamnaestogodišnjaka tek počinje da razmišlja o napuštanju roditeljskog doma, Lase Stoli iz Nemačke već više od godinu i po dana živi sam, i to po vozovima!

Nemac visok 1,94 metra ubedio je roditelje da mu dozvole da napusti njihov dom u Fokbeku, Šlezvig-Holštajn, kako bi se upustio u jedinstvenu avanturu putovanja vozom. Iako je trebalo dosta ubeđivanja, na kraju su se složili, te poslednjih godinu i po nemački tinejdžer u suštini živi u vozovima.

 

"Živim u vozu kao digitalni nomad već godinu i po dana. Noću spavam u vozu Intercity Express (ICE) koji putuje, a tokom dana sedim na sedištu, za stolom i radim kao programer, okružen mnogim drugim putnicima. Putujem s jednog kraja zemlje na drugi. Istražujem celu Nemačku", rekao je on.

Minimalizam kao suštinski deo života

Počeo je da putuje 2022. godine, prodavši većinu svoje imovine, pakujući ono što je moglo da stane u ranac koji od tada nosi sa sobom. Minimalizam i odupiranje nagonu za novim stvarima su suštinski deo njegovog životnog stila, jer sve mora da ponese sa sobom gde god da se pojavi. Nije uvek lako, ali on je našao način da to uspe.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading