žena
Foto: Shutterstock

Da pedesete godine mogu biti nove dvadesete i da se mnoge stvari sa velikim elanom mogu ispočetka pokrenuti i s uživanjem raditi najbolje pokazuje nedavna inspirativna priča jedne Beograđanke koja je fakultet upisala sa 53 a sa 55 promenila struku i dobila stalan posao.

Žena iz Beograda koja se na Iks platformi potpisuje kao "Žena sa sjajem u očima" podelila je sa drugima svoju novonastalu životnu situaciju u želji da pokaže ali i da motiviše sve ljude sličnih generacija da zaista nikad ni za šta nije kasno.

"Pisala sam nekoliko puta da sam sa 53 godine upisala još jedan fakultet, potpuno promenila struku, promenila sebi život. Sada, sa 55 godina, dve godine fakulteta su gotove, dobila sam stalan posao u ogromnoj korporaciji, u novoj struci.

Nema predaje, generacijo moja mila!", poručila je Beograđanka na kraju objave.

"Stići do cilja je vrh Mont Everesta"

Priznavši da je njena objava jedna od onih koja daju nadu i motiv za pokret i volju, mnogi su takođe otkrili šta je to što su i sami uradili u godinama kada je okolina mislila da je za njih već kasno.

"Motiv + volja , mogu da pomere planine. Nekima je nepojmljivo koliko je teško sa 50+, samo načiniti takav korak da se počne i promeni karijera. Stići do cilja je vrh Mont Everesta", "Ja sam sa 40 ušao u IT svet, ništa nije nemoguće. Menjao sam struku tri puta i svaki put sam išao do kraja i uspevao u svemu", "Bravo, odličan motivacioni tvit", "Svaka čast. Mora čovek ceo život da se nadograđuje inače će pući od monotonije i nezadovoljstva", "Sa 52, iz zone komfora (finansije), u SAP konsultante. Pun gas", pisali su oni.

"IT svet - najpametnija odluka"

Na pitanje kako je uspela da dobije posao a da još nije završila studije, Beograđanka je odgovorila:

"Ušla sam u IT svet. Najpametnija odluka u životu. Nisam dobila posao zbog studija, studije mi samo pomažu u poslu. Završila sam veliki broj specijalizacija, obuka, treninga i kurseva. U pitanju je IT, UX/UI dizajn... Posao sam dobila ne samo zbog novih saznanja, nego i prethodnih iskustava koji me čine posebnom u ovoj industriji".

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading