Burek
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Lena Kljajić iz Obrenovca najmlađi je burek majstor u Srbiji. Njeni roditelji vlasnici su lokalne pekare, a Lena od malena rame uz rame sa njima učestvuje u pravljenju peciva i bureka.

Lena Kljajić nije kao sve njene vršnjakinje. Ova devojčica iz Obrenovca od svoje pete godine pravi sitna peciva, a od osme mesi razvlači testo i pravi bureke kao profesionalci.

Dok joj se testo za burek "odmara" vešte ruke male Lene rolaju i kiflice i rol viršle, koje će kasnije prodavati u pekari svog oca.

Obučena u pravu pekarsku uniformu sa maramom na glavi, ova devojčica rame uz rame sa svojim ocem, već iskusnim pekarom, razvija testo za pitu. Kao pravi profesionalac, prebacuje ga i preko glave, a zatim mesi ukusne bureke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lovacnaukuse

- Lena je sama pokazala interesovanje da uči ovaj zanat, a ja sam tu da joj pomognem da nauči da bude pravi burek majstor, i sve da radi ručno i da ne radi mašinski - kaže njen otac.

Slobodno vreme Lena voli da provodi sa svojim konjima, a od nedavno se u njenoj štali našlo i ždrebe.

Ispod njenih postova na Instagramu nižu se samo reči podrške i pohvale:

" Bravo devojčice, biser u ovom digitalnom vremenu, ovo je nešto najlepše što sam danas videla! U moru izguljenih vrednosti, konačno svetlo na kraju tunela... " samo su neki od komentara iz celog regiona.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading