vikendica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Nije Nemačka sređena jer su ljudi fini, već zbog visokih kazni", glasi rečenica jedne Srpkinje koja je do svog zaključku o životu i Nemačkoj i njihovim zakonima došla na malo teži i skuplji način.

Kako je žena iz Srbije na svom Iks profilu "Silvio Rudas 1389" objasnila, zbog nepoznavanja zakona i njegovog nepoštovanja, njen sin će nakon običnog potkresivanja žive ograde navodno morati da plati 2.500 evra.

"Najmlađi sin kupio kuću prošle godine, pre par nedelja potkresao živu ogradu, a nije pročitao pravilnik kada je dozvoljeno. Prijavile ga verovatno komšije i juče mu je stigla kazna od 2.500 evra.

Nije Nemačka sređena jer su fini, već zbog visokih kazni", napisala je ona pa dodala da se tamo država u sve meša. Kako kaže, "i koje drvo i koje cveće sadiš i kada smeš da roštiljaš."

 

"Uh ala ga opletoše"

Dok su se neki čudili ovakvim kaznama, a drugi tvrdili da bi bilo bolje da je i kod nas tako, bilo je i onih koji su dokazali da ovaj Srbin nije jedini koji je pravo i zakone druge zemlje naučio na malo teži način.

"Ja u Švajcarskog treći dan kada sam kupio auto hteo da vidim kako ubrzava, ali na pogrešnom mestu, bio u zasedi radar. U zoni 50 vozio sam 86. Kazna skoro 4.000 franaka iliti evra. Menjali smo planove za letovanje. Sada lepo vozim", "Kamo sreće da i kod nas bude tako", "Uh al' ga opletoše... kupili poznanici kuću izvan grada i stavili plastično bure na oluk da skupljaju kišnicu za baštu, došla komunalna odrala ih kazna...u 'sređenim' državama i kiša je državna", "Beži bre, ovako kad nešto pročitam, nismo ni svesni koliko nam je u stvari dobro", glasili su samo neki od komentara.

Na pitanje jednog korisnika Iks mreže zašto u Nemačkoj nije dozvoljeno potkresivanje ograde, Srpkinja, autorka tvita, odgovorila je da razlog leži u parenju nekih ptica i insekata. I da je sređivanje ograde dozvoljeno tek od 15. juna.

BONUS VIDEO

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading