čišćenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čistačica je iznenada podigla kantu vode i to ju je poseklo u leđa. Čistačica je, kako je presuđeno prošlog petka, zaposlena u KBC-u Dubrava u Zagrebu. Ona tvrdi da je kobnog dana podigla kantu sa 20 litara vode, što čini svaki dan, i „presekla ju je u lumbosakralni deo kičme i osetila jake bolove“.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje joj nije prepoznao povredu na radu uz obrazloženje da „postoje ranije predispozicije za bolest i druge degenerativne promene na kičmi“.

Čistačica je na sudu rekla da takvu kantu vode diže sto puta, s obzirom na to da na bolničkom odeljenju ima 20 prostorija koje treba čistiti dva puta dnevno. „Kanta se stavlja u futrolu iz koje je, nakon što se izlije voda, treba izvaditi i staviti na kolica na pod. Dok sam vadila kantu, presekla me je jaka bol i ostala sam u tom položaju. Pomogli su mi u Hitnoj pomoći“, rekla je žena koja je u trenutku povrede imala 38 godina.

Medicinski veštak dr. Božidar Šebečić je rekao da je u tom slučaju žena zadobila akutni bolni sindrom lumbalne kičme, koji nije bolest već sindrom, a uzrok može biti mehanička povreda lumbalnog dela kičme ili degenerativne promene, odnosno diskus hernija.

„Žena je ranije imala verifikovan sindrom bola u lumbalnoj kičmi, koji je bio posledica protruzije diska. Podizanje teških tereta je tipičan mehanizam koji može dovesti do akutnog bolnog sindroma lumbalne kičme“, piše Danica.hr.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading