Studentkinja
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Nakon što je održala prezentaciju na fakultetu i čekala povratne informacije od svog profesora, jedna studentkinja je ostala šokirana kada je od njega dobila omalovažavajući mejla koji ju je u potpunosti zgrozio.

Ebi Hiks, studentkinja Univerziteta u Memfisu, SAD, otkrila je na svom TikToku da je par dana nakon završene prezentacija na fakultetu umesto konkretne ocene ili saveta od profesora dobila neželjeno i neprikladno mišljenje o njenoj odeći koju je on okarakterisao kao odeću koja podstiče muškarce da 'maštaju' o njoj.

Ebi je otkrila da se osećala uznemireno zbog neprikladnih i seksualizirajućih komentara koje je njen profesor dao o njoj ali i drugim mladim ženama u grupi.

Naime, njen 75-godišnji profesor psihologije tvrdio je da njena odeća, tačnije suknja koju je nosila na času "podstiče ljude da maštaju" o njoj. Kao dokaz da ne laže, devojka je u videu pokazala snimak ekrana mejla, naglašavajući određeni deo koji je bilo šokantno pročitati od jednog profesora.

"Iako mi se zaista dopalo kako ste se obukli za predstavljanje svoje prezentacije, kratka suknja koju ste izabrali mogla bi da odvuče pažnju nekim ljudima u vašoj publici. Sva sreća pa ste sedeli tokom većeg dela prezentacije, tako da vaša odeća ipak nije odvlačila pažnju. Ali zapamtite, problem sa odećom koja podstiče fantaziju je to što ona ima potencijal da odvrati pažnju od vašeg predstavljenog sadržaja", napisao joj je profesor u mejlu.

@aaaabbbbyyyyyyyyy I feel so completely grossed out and like violated and 🤢🤢🤢🤢 thinking about my 75 year old professor implying hes FANTASIZING about my “short skirt” #misogyny #sexism #harassment #menarescary #ew #violated #universityofmemphis #psychology #psychmajor #shortskirt #miniskirtoutfit ♬ original sound - 🥸
Ne samo da je ovo bilo neverovatno neprikladno reći studentu, već je profesor pokušao da okrivi Hiksovu insinuirajući da je ona odgovorna za sve probleme koji joj se mogu desiti zbog njene odeće.

"Sve je bilo prekriveno"

Hiksova je dalje istakla da za prezentaciju ne postoji kodeks oblačenja pa stoga nije bilo potrebe da njen profesor daje bilo kakav komentar u vezi s tim, osim da je odeća bila zaista neprikladna za čas, što nije.

Ebi je kasnije u snimku pokazala svoju odevnu kombinaciju koju je tog dana nosila. Na sebi je imala široki džmper, šorc sa crnim skoro pa neprovidnim hulahopkama i crne čizme. Ništa u njenoj odeći nije bilo nepristojno, ometajuće ili neprikladno.

"Ne vidite čak ni golu kožu na mojim nogama", uzviknula je ona dok je pokazivala svoj autfit.

"Nije mu prvi put da to radi"

Takođe je otkrila da je njen profesor dao slične komentare drugim ženama u razredu.

Ona se prisetila da je jedna devojka nosila majicu i farmerke, a profesor joj je rekao da njena uska majica odvlači pažnju muškom delu publike jer više obraćaju pažnju na njenu zgodnu formu nego na njene reči.

Ebi je na kraju prosledila mejl šefu odeljenja za psihologiju. Objasnila je da ga je u roku od pet minuta nakon što je primila mejl poslala šefu odeljenja psihijatrije na svom fakultetu. On joj je odmah odgovorio i uverio da je ova poruka zabrinjavajuća i da nije trebalo da se desi.

Takođe, sef odeljenja joj je dao do znanja da je razgovarao sa nadređnima o situaciji. Međutim, Hiks je priznala da nema mnogo poverenja u njihovu sposobnost da se delikatno nose sa ovom situacijom ili da pruže odgovarajuću pravdu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading