Afrikanke
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Dve studentkinje Džulijan Abasa i Kolin Mušingileti život je naneo na ove prostore kada je došlo vreme da upišu fakultet.

Nisu se nimalo pokajale što su odabrale Beograd među evropskim univerzitetskim gradovima - naprotiv. Stekle su dragoceno iskustvo i sa mnogo ljubavi kažu da im je ovde druga kuća.

Duo iz Afrike na Instagramu je komentarisao kakvi su muškarci u Srbiji.

"Neku su lepi, neki ne, ali momci iz Srbije imaju dobru građu. Visoki su i bave se sportom, ali najviše zbog teretane. Nisu kao naši momci jer kad priđu pitaju da li si slobodna".

 

O dolasku u Beograd

"Istraživala sam fakultete u Evropi, gde je moja želja bila da studiram. Moji prijatelji birali su Austriju i Nemačku", rekla je u jednoj emisiji studentkinja Medicinskog fakulteta Džulijan Abasa (22) koja je pre pet godina doputovala iz Ugande u Beograd.

Odluku da studira ovde olakšala joj je priča prijatelja njenog oca koji je za Srbiju imao samo reči hvale. Nakon što je proučio našu zemlju i njen tata je podržao taj izbor: "Idi, biće bezbedno za tebe."

Džulijan ispričala je da se u Srbiji oseća kao da je kod kuće. Opisuje našu zemlju i otkriva zašto je Beograd mnogo lepši od Dubaija.

Bilo je i strepnji da li će naučiti naš jezik i kako će se prilagoditi.

(Blic Žena)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading